Editorial

L'EDITORIAL

Un any marcat pels Jocs Olímpics

Acomiadar-se de la natació amb 23 medalles d'or olímpiques ha convertit Michael Phelps en el gran heroi del 2016

Fer un resum esportiu d'un any no és mai senzill, i aquesta vegada, amb uns Jocs Olímpics pel mig, encara menys. La cita olímpica, amb tot, fa que alguns noms propis siguin més rellevants que mai. Michael Phelps va escriure a Rio el seu comiat amb lletres d'or. Tornar a una cita olímpica després d'haver estat retirat i guanyar cinc medalles d'or i una de plata és un èxit major que es converteix en una gesta memorable si el protagonista ja era, de fet, l'esportista olímpic més guardonat de la història. Acomiadar-se de la natació amb 23 medalles d'or olímpiques converteix el Tauró de Baltimore en el gran heroi del 2016. Però com sempre no n'hi pot haver només un. A Rio també va brillar amb llum pròpia l'altre gran fenomen esportiu de la darrera dècada, Usain Bolt, que va encadenar el tercer triplet olímpic en velocitat. Els Jocs també van servir en safata d'or la nominació de millors esportistes del país a Mireia Belmonte i Saül Craviotto, banyats en or i que van tornar a casa amb dues medalles cada un, sense oblidar l'èxit un d'un obrer del tennis, Marc López, or en el torneig de dobles

Però l'esport no es va concentrar només a Rio. Catalunya es va tornar a mostrar com la gran potència mundial del motociclisme amb el títol de Marc Márquez en Moto GP i l'hegemonia incontestable de Toni Bou en el trial. I a més, el Comitè Olímpic de Catalunya va renéixer. Continuem avançant, doncs.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)