Editorial

L'EDITORIAL

El calendari no pot ser mai una excusa

Mentre els futbolistes del Barça gaudien de vacances, els de la Premier League feien allò pel qual se'ls paga, i molt bé: jugar a futbol

A l'Estat espanyol el debat sobre el calendari dels equips està viciat d'entrada. Així quan es parla de l'exigent calendari del Barça, que pot arribar a jugar 8 partits en 25 dies aquest mes de gener, no es té en compte que els jugadors han gaudit d'un període de vacances absolutament excepcional per a una lliga professional que pretén –sense cap èxit– emular la Premier League o fins i tot l'NBA. L'últim partit de lliga del Barça va ser el 18 de desembre i no s'hi tornaran a posar fins al dia 8. Abans del duel de la copa contra l'Hèrcules, el 21 de desembre, algunes de les grans figures de l'equip ja havien volat de Barcelona. Alguns, probablement, van gaudir des dels seus exòtics i cars llocs de repòs de com els seus companys del Chelsea, el City, l'Arsenal, el Liverpool i companyia donaven allò pel qual se'ls paga: espectacle.

Cap jugador del Barça i tampoc el club ni els aficionats que ho permeten podran queixar-se de l'exigència d'un mes, el de gener, que arriba després d'uns festius que per a uns treballadors de luxe són una càrrega econòmica per als seus propis clubs. A ningú als Estats Units amb dos dits de front al cap se li acut parar les grans competicions professionals precisament per Nadal, que és quan el consumisme està en el seu punt més àlgid. Ens queixem, de fet, durant tot l'any que el calendari és un nyap. Comencem, doncs, per posar partits del 22 de desembre al 5 de gener.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)