Editorial

L'EDITORIAL

Mal joc, àrbitre nefast, resultat dolent

La nefasta actuació arbitral no ha d'amagar el mal joc blaugrana però tampoc s'ha de mirar cap a una altra banda

El Barça no va fer un bon partit la nit de Reis a San Mamés i ho va acabar pagant amb una derrota contra l'Athletic (2-1) que l'obligarà a remuntar la setmana vinent al Camp Nou si vol seguir viu en la copa, que ha guanyat les dues últimes temporades. El Barça no va jugar, especialment en la primera part, en què durant molts minuts va ser incapaç de superar la pressió de l'Athletic, que li impedia treure la pilota amb fluïdesa, i així no es podia generar joc en atac. Tots d'acord.

En el que també hauríem d'estar tots d'acord és en el fet que, malgrat aquesta debilitat en el seu joc, el Barça s'hauria pogut avançar en el marcador i tot hauria pogut ser molt diferent si l'àrbitre Fernández Borbalán hagués fet correctament la seva feina. Abans de l'1-0 hi ha un penal a Piqué; després del 2-0 Aduriz hauria d'haver estat expulsat, i l'àrbitre es va empassar un altre penal, aquest de manual, a Neymar.

La nefasta actuació arbitral no ha d'amagar el mal joc blaugrana durant bona part del partit, però tampoc s'ha de mirar cap a una altra banda quan et perjudiquen. I Fernández Borbalán ho va fer, i molt, a San Mamés. La solució a tot plegat és a les mans del Barça. Dimecres es disputarà el partit de tornada i el Barça ha de demostrar a l'Athletic, i a tothom, que quan es posa a jugar al futbol que sap fer ben pocs equips el poden superar. Amb ajudes dels àrbitres o sense.