Editorial

L'EDITORIAL

Més seleccions, més partits, més ingressos

Si en l'ampliació toca algun lloc més per a Europa –cosa que encara s'ha de veure–, més fàcil ho tindrà Catalunya

La FIFA va aprovar ahir ampliar de 32 a 48 el nombre d'equips participants en la copa del món de futbol a partir del 2026. El nou president de la federació, Gianni Infantino, compleix així una de les seves promeses electorals. Per Infantino, la idea del nou format és portar el futbol a més països i aficionats, ja que “no hi ha res més positiu per al desenvolupament del futbol que quan un equip es classifica per al mundial”.

El temps dirà si el nou format és o no positiu. D'entrada, ho és que noves seleccions tinguin l'oportunitat d'anar al mundial, però també és evident que, des del punt de vista esportiu, el nivell disminuirà, ja que les noves seleccions haurien quedat fora amb l'anterior model. És important que no augmenti la durada del campionat –32 dies– ni el nombre total de partits que cada jugador pot arribar a disputar, perquè ja van prou carregats.

El que sí que augmentarà seran els ingressos econòmics –un 35%, segons les previsions–, ja que es passarà de 64 a 80 partits. Més diners per drets de televisió, patrocinis i apostes –més partits, més apostes–. Com acostuma a passar sempre, els beneficis econòmics sempre queden clars abans que els esportius.

Des del punt de vista català, també hauríem d'estar satisfets. Si en l'ampliació toca algun lloc més per a Europa –cosa que encara s'ha de veure–, més fàcil ho tindrà la futura selecció catalana.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)