Editorial

L'EDITORIAL

Un cas estrany i fins i tot surrealista

La federació internacional diu a la FEEC que han de competir representant l'estat del qual tenen passaport, és a dir, Espanya

Estem acostumats a viure situacions estranyes i fins i tot surrealistes en el món de l'esport. De vegades, molt i molt estranyes i molt i molt surrealistes. Com la que aquesta vegada afecta la selecció catalana de raquetes d'esquí, que hauria de participar en les properes setmanes en els campionats d'Europa i del món, com han fet fins ara, en representació de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Ara la federació internacional (WSSF) diu a la FEEC que els seus esportistes han de competir representant l'estat del qual tenen passaport, és a dir, Espanya –i una que el té holandès, Holanda–. Un Estat espanyol que no té cap federació esportiva reconeguda per la WSSF, com sí que ho és la FEEC. I encara pitjor, la Federació Espanyola d'Esports de Muntanya (FEDME) no en té cap interès. La FEEC ja ha dit que si s'han de gastar diners per anar a les competicions a guanyar títols i medalles per a Espanya, no ho faran.

L'excusa, com quasi sempre, és que les raquetes de neu volen ser olímpiques i a la federació internacional li fan nosa els països que no són estats. Aquest cop, però, la WSSF ha superat tots els límits, en acceptar que en els seus campionats hi hagi esportistes representant estats que no tenen el mínim interès pel seu esport, imposant un document civil, el passaport, a un d'esportiu, la llicència.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)