Editorial

L'EDITORIAL

La tirania del Real Madrid de bàsquet

Una etapa que va acabar de manera dolorosa i de la qual el bàsquet blaugrana no s'ha recuperat, tot el contrari

Si el Barça va bé, el Real Madrid va malament, i viceversa. De vegades, tots dos van bé i guanyen títols, però sempre hi ha un títol –la Champions– que es pot valorar més que els altres –fer el doblet lliga i copa, per exemple.

Això no només passa en futbol. També passa en el bàsquet, i ara mateix el Barça està patit la tirania del Real Madrid de Pablo Laso, que amb la quarta copa seguida que va guanyar diumenge a Vitòria, ja acumula dotze títols de rang ACB o superior des de la seva arribada a la banqueta blanca el juny del 2011. Laso va patir en els seus inicis al Madrid l'hegemonia del Barça de Xavi Pascual, que va aconseguir dotze títols entre el 2009 i el 2015. Una etapa que va acabar de manera dolorosa i de la qual el bàsquet blaugrana no s'ha recuperat, tot el contrari, amb l'arribada de Georgios Bartzokas. El Real Madrid ja té la copa, és el gran favorit a guanyar la lliga i un dels candidats a l'Eurolliga. El Barça, sense copa, té molt difícil entrar en el play-off de l'Eurolliga i només pot somiar –somiar és gratis– amb la lliga ACB.

El Real Madrid va guanyar la copa, sí, però a l'hora de fer balanç no es pot oblidar que, si l'esport fos just, que moltes vegades no ho és, l'equip blanc hauria quedat eliminat tot just començar contra l'Andorra. Aquell camp enrere no xiulat ha acabat sent determinant, per molts mèrits que hagi fet el Real Madrid en els dos partits següents.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)