Editorial

L'EDITORIAL

El somni olímpic del Pirineu català

Tot i que la candidatura dels Jocs d'hivern del 2026 sembla sentenciada, Barcelona ha de persistir en el seu repte olímpic

El Pirineu es resisteix a despertar del seu somni olímpic i la intervenció dels representants del territori, sobretot dels alcaldes de les viles més representatives, en la comissió d'estudi de la candidatura del 2026, faran que Barcelona no llanci encara la tovallola. La candidatura del 2026 és gairebé impossible de tirar endavant, però tots els ponents que han intervingut en la comissió s'han mostrat favorables a portar uns Jocs d'hivern a Catalunya. Tocarà treballar, doncs, per al 2030. Tot i que la decisió pugui semblar política, per acontentar tots els sectors, també és la més lògica. El govern d'Ada Colau ja va expressar clarament la seva voluntat de renunciar als Jocs del 2026 perquè la inversió no s'adiu amb la seva pròpia política social, però tampoc pot fer cas omís a la reivindicació de la Cerdanya i la Vall d'Aran, que consideren que els Jocs són una oportunitat única per situar el Pirineu al món, més enllà de completar infraestructures molt necessàries. Ajornar l'aposta pels Jocs també és intel·ligent des d'un punt de vista polític per a Catalunya. Sembla impossible que ara mateix el govern català es pugui posar d'acord amb el Comitè Olímpic Espanyol per tirar endavant un projecte d'aquesta magnitud per raons òbvies. Catalunya ja té el seu propi Comitè Olímpic Català i en els propers anys pot tenir el seu propi estat. En aquest cas, Catalunya podria decidir sense passar pel sedàs de Madrid.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)