Editorial

L'EDITORIAL

La FEEC haurà d'anar als tribunals

La federació internacional dona excuses que són directament mentides per excloure els catalans dels mundials i els europeus

El conflicte entre la Federació Internacional de Raquetes de Neu (WSSF) i la FEEC, l'entitat catalana que gestiona aquest esport, podria semblar anecdòtic, però il·lustra la situació de Catalunya en el món. Certament, la presidenta de la WSSF, Monikia Owczarek, va fer servir divendres en declaracions a aquest diari un grapat de mentides per justificar la momentània exclusió de Catalunya de les competicions internacionals, com ara les seves “preteses” aspiracions olímpiques. Pràcticament totes les federacions mundials volen formar del programa olímpic, també les de corfbol i bitlles, per citar algunes que tenen les federacions catalanes com a membres reconeguts. En el segon cas, coincideixen fins i tot Catalunya i Espanya. També exigeix que Catalunya ha de ser reconeguda per l'ONU, i això ara mateix no ho demana ni el COI, que només explicita un reconeixement internacional ampli. L'obsessió d'Owczarek per recordar directament al president de la FEEC, Jordi Merino, quin és el seu passaport recorda antigues escenes de dirigents espanyols en el moment que van vetar el reconeixement internacional de la federació de patinatge. Per acabar-ho d'adobar, la WSSF demana als atletes catalans que competeixin “com a espanyols” desconeixent que no hi ha cap federació espanyola que reconegui les raquetes de neu com a esport. Com sempre, caldrà anar als tribunals internacionals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)