Editorial

L'EDITORIAL

La marató, una prova més enllà de l'esport

Que la llebre, que havia de córrer poc més de 30 km, segueixi endavant i completi tota la prova és una gesta per ser recordada

La gesta del kenyà Jonah Kipkemoi Chesum en la marató d'ahir a Barcelona serà llargament recordada. No és el primer cop que un atleta contractat per ser llebre –l'home que marca el ritme durant els primers 20 o 30 quilòmetres als atletes favorits– decideix seguir pel seu compte i alçar els braços com a vencedor. En el seu cas, però, cal afegir que és un atleta que no havia completat mai els 42,195 km d'una marató i que té una història personal dura, ja que va ser víctima d'un incendi quan era petit que li va deixar seqüeles evidents al cos i al rostre. Amb tot, Chesum no va ser l'únic heroi del dia als carrers de Barcelona. Els 16.266 corredors que van arribar a la meta mereixen el reconeixement, perquè tots els que han fet una marató en la seva vida –ja siguin amateurs o professionals– saben que és tot un desafiament esportiu i sovint també personal. Més enllà de la sorpresa monumental de Chesum, la marató de Barcelona es continua consolidant entre les millors d'Europa, lluny de les llegendàries proves de Londres i Berlín però a prop de la resta que aspiren al tercer lloc del podi. A l'Estat espanyol ja és la de referència i el nivell esportiu, tot i que ahir el favorit masculí va fer figa, continua sent esplèndid, com ho demostra el rècord femení que va fer Helen Bekele, que va rebaixar en 22 segons la marca del 2016. La marca Barcelona, a més, l'ajudarà a créixer encara més en els propers anys.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)