Editorial

L'EDITORIAL

El gran pas endavant del Barça femení

Que un altre equip estigui en disposició de lluitar per un títol europeu, ha de ser una satisfacció per a tot l'esport català

L'equip de futbol femení del Barça ja és en les semifinals de la lliga de campions. Per primera vegada, en la seva cinquena participació, totes consecutives, en la màxima competició europea de clubs de futbol femení, les jugadores que entrena Xavi Llorens han fet història superant el sostre dels quarts de final amb què havien topat les temporades 2013/14 i 2015/16. A més, l'últim rival en el camí cap a la final serà el París Saint-Germain, el mateix equip que les va eliminar en els quarts de final la temporada passada. I el mateix club al qual el Barça va deixar KO –i mai més ben dit– en els vuitens de final de la Champions.

Des del punt de vista del futbol català femení, el que acaba de fer el Barça és històric. Ni ell ni l'Espanyol –pioner en la copa d'Europa femenina la temporada 2006/07 en què va arribar fins als vuitens de final– no havien arribat mai tan lluny. Potser algú pot pensar ara que no n'hi ha per a tant, que les jugadores del CP Voltregà acaben de guanyar la seva cinquena copa d'Europa d'hoquei sobre patins i que el CN Sabadell aspira a la cinquena copa d'Europa en waterpolo femení en la propera final a quatre. És veritat, però és indubtable que el Barça i el futbol tenen una atracció mediàtica que no tenen altres esports, i que un altre equip, en una altra disciplina, estigui en disposició de lluitar per un títol europeu ha de ser una satisfacció per a tot l'esport català. Per a tot l'esport català.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)