Editorial

L'EDITORIAL

El waterpolo català continua fent història

Cites com la final a quatre de l'Eurolliga femenina són immillorables perquè aquest esport reclami un protagonisme ben merescut

Un èxit com el de tenir dos equips de casa nostra –el CN Mataró i el CN Sabadell– en una final a quatre de l'Eurolliga femenina de waterpolo no canvia significativament el fet que parlem d'un esport minoritari. Però cites com aquesta són ocasions immillorables perquè aquest esport en particular i l'esport femení en general alcin els braços per reclamar el protagonisme que sovint se'ls nega, sobretot en l'activitat de cada dia, quan no hi ha una copa tan important per aixecar i tampoc tanta gent vol pujar a un carro guanyador. Que la trajectòria del CN Sabadell –faci el que faci a Kirixi (Rússia)– és sovint menystinguda és una realitat. El 23 d'abril del 2011 va guanyar la seva primera copa d'Europa, i malgrat que algú podia pensar que allò seria flor d'un dia, des de llavors el club, a les ordres de Nani Guiu, n'ha guanyat tres més. El reforçament que ha obtingut el waterpolo gràcies a aquests èxits és impagable, així com l'esport femení. Amb bona feina, talent i recursos tot és possible. El CN Mataró ha seguit el mateix camí. Seguint les petges del Sabadell ha sabut fer-se valer fins al punt d'obtenir un doblet històric la temporada passada –copa i copa LEN– que ha tingut continuïtat amb la classificació per a la final a quatre. Treballar amb el planter és la base, però no n'hi ha prou. S'han fet mans i mànigues per confeccionar una plantilla que ha portat el nom de la ciutat a dalt de tot.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)