Editorial

L'EDITORIAL

Quan tots hi sortim guanyant

La major part de les federacions catalanes qualifica com a “oportunitat històrica”, la independència de Catalunya

En l'estudi que va presentar ahir la Plataforma Pro Seleccions sobre l'impacte econòmic d'una Catalunya independent en les federacions catalanes hi ha un apartat especialment engrescador. La major part de les federacions analitzades qualifica com a “oportunitat històrica” la possibilitat de formar part d'un estat independent. L'estudi, lògicament, pot ser qüestionat per altres acadèmics, però posa unes bases científiques a allò que sovint se sol dir, però que de vegades no es demostra, que Catalunya, amb la independència, sortirà guanyant en gairebé tots els sectors, sobretot en l'àmbit econòmic, més enllà del reconeixement que suposa anar pel món representant un país i no una comunitat autònoma o regió que ni tan sols és reconeguda com a nació pel seu propi govern estatal.

Les federacions catalanes han tingut en els últims anys, o fins i tot dècades, el seu propi dèficit fiscal respecte a les espanyoles. D'aquí va sorgir la idea del govern espanyol de crear una llicència única, per controlar encara més els ingressos de les federacions catalanes. És normal, doncs, que en una situació de normalitat –Catalunya actuant com a estat– totes aquestes federacions augmentin els seus ingressos, tant els directes com els indirectes. Són gairebé 100 milions més a l'any entre nous ingressos i alguns que ja no fugirien cap a Madrid. La independència també és un bon negoci.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)