Editorial

L'EDITORIAL

Una cursa per reconciliar-se amb la F-1

Ha tornat l'emoció de la lluita per la victòria. I a Catalunya se li obren noves perspectives en la relació amb el substitut d'Ecclestone

El cos a cos entre Lewis Hamilton i Sebastian Vettel diumenge al Circuit de Barcelona-Catalunya és un bon indici que la fórmula 1 va pel camí de reviure curses apassionants i campionats enyorats. La qüestió ja no és que hi hagi avançaments –que n'hi ha, i el de Vettel a Bottas va ser memorable–, sinó que els protagonistes són justament els dos pilots que estan cridats a jugar-se el títol. Vettel i Hamilton són els dos pilots de la graella que han guanyat més títols, encara estan en plenitud i formen part del grup d'escollits que eleven el pilotatge a un nivell superior.

Dels cinc grans premis disputats fins ara, en quatre hi ha hagut incertesa i emoció. És poc seriós atribuir tot el mèrit al nou promotor i carregar la monotonia del passat a l'ara jubilat Bernie Ecclestone, però alguna influència tenen Chase Carey (el substitut d'Ecclestone) i els seus amics americans en la sensació que la F-1 vol ser un espectacle més amable i proper a l'espectador.

Al Circuit de Barcelona-Catalunya no li va anar malament amb Ecclestone (26 anys seguits en el campionat). Però la FOG (Formula One Group, el nou promotor) està molt atenta a les iniciatives dinamitzadores que venen de Catalunya i que van aconseguir que diumenge hi hagués gairebé 95.000 aficionats. Fa la sensació que parlen el mateix idioma i que es reconeixen mútuament la capacitat per orientar millor la F-1 que ha de venir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)