Editorial

L’EDITORIAL

Penal regalat, però no penal inventat

Hi va haver contacte de Benatia a Lucas Vázquez. Suficient per xiular penal en el minut 93? Això, a criteri de cadascú. El problema no és el minut 93, sinó els 92 anteriors. Perquè és clar que hi ha un contacte que per uns és penal i per d’altres, no, però és igualment evident la injustícia de castigar aquella acció havent ignorat la dotzena llarga de situacions equiparables que hi ha a les àrees en tot partit –també al Bernabéu– i que, reglament en mà, són sancionables amb penal.

Tan inqüestionable com l’existència d’un xoc lleu és la percepció que les possibilitats que la mateixa acció, en el mateix minut i a l’altra àrea, fos jutjada com a penal són ínfimes. Per tot plegat podem sostenir que hi va haver un penal regalat, però no un penal inventat.

La polarització de titulars d’ahir, des del robatori infame a l’afirmació rotunda que va ser penal delaten, d’una banda, la falta d’un rigor mínim en l’aproximació als fets i, de l’altra, que l’acció no és inequívoca, sinó que admet interpretacions. En tot cas, fa mal –a la Juve, a Buffon, al futbol– que en cas de dubte el vent sempre bufi cap al mateix costat. I, pel que fa al subconscient, també cou que al Madrid li poguessin regalar aquell penal perquè complia el requisit imprescindible de trepitjar l’àrea. Dimarts, a Roma, no hauria estat possible.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)