Opinió

La persistència del Sant Cugat

El conjunt vallesà ha tingut l’ascens a tocar en les tres últimes temporades i ja és a l’OK Lliga

Falten cinc setmanes per a l’inici de l’OK Lliga i els setze equips que la disputaran enguany ja s’estan posant en marxa per preparar aquesta nova campanya. Entre ells destaca el Patí Hoquei Club Sant Cugat, que debutarà a la màxima categoria per primera vegada en la seva història. Les estrenes de nous equips a l’OK Lliga s’han fet habituals en les darreres temporades, i en les últimes onze han estat nou els clubs que hi han jugat per primer cop. En les darreres tres temporades han estat quatre els conjunts que han pujat per primera vegada a l’OK Lliga i han debutat a la màxima categoria. Fa dues campanyes va ser el Girona qui es va estrenar a l’elit, el curs passat van ser el Palafrugell i l’Asturhockey els nous equips, i en aquesta temporada que està a punt de començar serà el Sant Cugat el que hi debutarà.

El conjunt del Vallès Occidental ha estat buscant l’ascens a la màxima categoria des de fa diverses temporades i en les últimes tres l’ha tingut a tocar. La campanya 2015/16 el va celebrar i tot en la darrera jornada malgrat que no l’havia aconseguit. Els partits es van jugar a la mateixa hora i una errada en un resultat entre equips implicats en la lluita per l’ascens en el web de la federació espanyola situava al Sant Cugat com un dels equips que havien aconseguit pujar. Força minuts després la realitat va mostrar que no era així, va ser cinquè, a només un punt de la quarta plaça que donava dret a pujar, ja que el Barça B havia estat el campió i com a filial no podia ascendir. La temporada següent els vallesans van ser quarts, amb els mateixos punts que el tercer, i l’ascens es va escapar per la diferència de gols en els enfrontaments particulars amb l’Arenys de Munt, el tercer, que va pujar. Finalment la temporada passada els vallesans van ser segons amb quatre punts de marge sobre el primer equip que no va pujar. Aquest cop va deixar sentenciat l’ascens a dues jornades del final.

El debut del PHC Sant Cugat a l’OK Lliga no serà gens fàcil i el conjunt vallesà haurà de treballar i lluitar molt per aconseguir la permanència. La màxima categoria reduirà el seu nombre d’equips al final de la temporada i dels tres descensos habituals es passarà a quatre. Una posició de descens més que s’afegeix a les que el conjunt vallesà haurà d’evitar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)