Opinió

La revolució de Luis Enrique

Té detractors radicals per la seva personalitat directa i té grans defensors gràcies a la seva capacitat per a prendre decisions dràstiques sense trontollar

Luis Enrique és un d’aquells personatges que no deixen mai indiferent. Té detractors radicals per la seva personalitat directa i té grans defensors gràcies a la seva capacitat per a prendre decisions dràstiques sense trontollar. Després de la seva etapa al filial culer, la Roma i el Celta, Luis Enrique va arribar a la banqueta del Barça fa cinc anys amb la responsabilitat de canviar una mala dinàmica del club. La seva primera mesura va ser buscar verticalitat en el joc amb un estil de menys elaboració i més vertigen en l’atac. La seva primera temporada va guanyar el triplet i, amb aquesta carta de presentació, va passar tres temporades a la banqueta culer.

Després d’un any sabàtic, ara s’ha fet càrrec de la selecció espanyola. Un equip que suma tres grans tornejos molt per sota de les expectatives. Al mundial del Brasil 2014, fora a la primera fase. A l’Eurocopa de França del 2016 va rebre un sever càstig dels italians als vuitens de final. L’última gran decepció va ser el passat mundial de Rússia, on l’equip va tornar a caure en els vuitens de final. Aquesta necessitat de canvi va ser el motiu per triar Luis Enrique per reactivar el combinat nacional. Lluny de seguir una línia continuista, el preparador asturià s’ha hagut de sobreposar a la retirada internacional de David Silva, Gerard Piqué i Andrés Iniesta. Primer de tot, va decidir que Pau López serà el seu tercer porter. Més endavant va donar un toc d’atenció a Jordi Alba, amb qui havia tingut una etapa convulsa a can Barça, i ara torna a confiar en ell. Està fent un càsting per veure qui serà el central que acompanyi Sergio Ramos a l’eix de la defensa. Íñigo Martínez, Nacho, Diego Llorente o el nouvingut Mario Hermoso lluitaran per aquesta posició. Ha donat els galons a Saúl Ñíguez, un futbolista que té tot allò que més agrada a Luis Enrique: potència, xut llunyà, joc aeri i gol. També dona entrada a joves valors com ara Brais, Pablo Fornals i Rodri Hernández. Luis Enrique vol trencar aquesta sensació que la selecció toca molt la pilota, però no dona la talla en les grans cites. En el pròxim partit contra Croàcia es classificarà per a la Final Four de la UEFA Nations League. No es casa amb ningú ni intenta agradar a la premsa. A la selecció espanyola ha arribat la revolució de Luis Enrique.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)