Opinió

Catalunya recupera el doblet

No ha passat gaires cops que dos equips catalans hagin dominat Europa: és el setè cop

Si el Lleida Llista no li trenca la condició d’invicte demà al Palau en el partit pendent de la catorzena jornada, el Barça Lassa fa camí irremissiblement cap al seu cinquè títol de l’OK Lliga consecutiu perquè un triomf el situaria amb sis punts de marge sobre el Liceo i vuit al davant del Reus. Encara quedarien setze jornades, d’acord, però la solvència que ha demostrat el grup que dirigeix Edu Castro i el fet que en la primera volta ja hagi visitat Riazor, l’Ateneu de Sant Sadurní i el Palau d’Esports de Reus –en les dues darreres pistes va empatar i va perdre els quatre únics punts que ha deixat escapar fins ara–, són aspectes que fan presagiar el final habitual dels últims temps, tot i que en el món de l’esport, només faltaria, sempre pot passar de tot. El Barça, per exemple, encara ha d’anar a la pista del Caldes, l’equip revelació; a Igualada, un escenari tradicionalment esquerp, i lògicament a Lleida, la pista on va certificar el darrer títol de l’OK Lliga.

El Lleida i el Barça, precisament, han estat els dominadors de les dues competicions continentals, la lliga europea i l’Europa Cup –antiga CERS–. No ha passat gaires cops que dos equips catalans hagin dominat Europa. De fet, és la setena vegada que l’hoquei català masculí fa el doblet: 1998 –Igualada i Noia–, 2001 –Barça i Voltregà–, 2002 –Barça i Reus–, 2004 –Barça i Vilanova–, 2007 –Barça i Noia–, 2014 –Barça i Noia–. La temporada 2016/2017, per exemple, el Reus va ser campió de la lliga europea a Lleida, però la CERS se la va endur el Barcelos. I l’anterior, els campions van ser el Benfica i el Barcelos, un doblet portuguès, el segon, després del que van segellar els dos mateixos equips amb els papers canviats el 1991.

Els sis títols del Barça del 2018 tampoc no són habituals. De fet, la secció només ho havia aconseguit l’any 2005, en el darrer curs de Carlos Figueroa a la banqueta (2004/2005), amb la lliga, la copa, la lliga europea i la supercopa del curs anterior, i el primer de Quim Paüls (2005/2006) –continental i supercopa que tocava–. I el 2007, també amb Paüls, amb la lliga, la copa, la lliga europea, la continental del curs anterior, la de la temporada pertinent i la supercopa. El Barça ha guanyat sis títols dels set que ha jugat. Solvència contrastada.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)