Editorial

L’EDITORIAL

Rotacions en la copa pensant en el col·lectiu

El Girona, l’Espanyol i el Barça juguen entre avui i demà l’anada dels vuitens de la copa amb plantejaments que no poden ser coincidents. Per a Eusebio i Rubi, aquest torneig és una oportunitat de fer-ho bé, de guanyar visibilitat. Per a Valverde, ha de ser la competició menor.

En els dos primers casos, introduir rotacions –i encara més en partits d’anada– és molt convenient. Ni Girona ni Espanyol tenen plantilles llargues ni poden descuidar el tram decisiu de la lliga. En el cas del Barça, les rotacions són imprescindibles perquè també juga la Champions. Només cal veure què fan equips top de la Premier en la FA Cup, fins i tot al preu d’una eliminació que no és cap trauma, com sí que ho és encara l’eliminació blaugrana a Roma. No va tenir una sola causa, però la falta de frescor dels pesos pesants hi va ser present.

Seria un error que el Barça convertís el triplet en un objectiu, tot i tenir-ne dos de recents (2009 i 2015) i ser l’equip de l’Estat que ha guanyat més copes (30). El nivell d’exigència que planteja avui el futbol no ho fa raonable. Per tot plegat, les rotacions són una manera de descarregar els titulars, de tenir activats competitivament els suplents davant qualsevol eventualitat i també de poder valorar el seu compromís amb vista a prendre decisions en el futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)