Opinió

2019: il·lusions renovades

El futbol, que és una extensió de la vida, no pot ser aliè als bons propòsits amb vista a l’any nou

Cada dia1 de gener tots tenim la temptació de fer una llista amb bons propòsits per l’any nou. Alguns elaboren minuciosament una llista detallada de coses que volen canviar. D’altres, de manera inconscient, tenim al cap millores que volem implementar a la nostra vida. Els gimnasos reben una allau d’inscripcions al gener. Les acadèmies d’idiomes es veuen desbordades per gent que s’ha promès parlar millor una llengua estrangera. Les promeses de deixar el tabac sobrevolen la ment dels fumadors que s’han jurat internament ‘aquest any sí que ho deixo definitivament’.

El futbol, que és una extensió de la vida, no pot ser aliè a aquests bons propòsits amb vista a l’any nou. Els tres equips catalans de la primera divisió esperen que el 2019 suposi un punt d’inflexió en les seves aspiracions de creixement. El Barça, acostumat a guanyar continuadament trofeus nacionals, té a dalt de tot de la seva llista la Champions League. Només una copa d’Europa als últims set anys tenint a l’equip un Messi en plenitud no satisfà l’entorn culer de cap de les maneres. Estar a la final del Wanda Metropolitano i aixecar el títol figura a la capçalera de la llista de propòsits del Barça. Per la seva banda, l’Espanyol va acabar el 2018 de la pitjor manera possible: amb sis derrotes consecutives a la lliga que havien generat dubtes al voltant del nou projecte de Rubi. L’equip, però, es va saber refer en la jornada inaugural del nou any posant en pràctica la seva llista de propòsits: il·lusió, treball, solidesa defensiva i encert de cara al gol del gran ídol de l’espanyolisme: el Panda Borja Iglesias, que ja acumula nou gols. Retrobar la millor versió i engrescar l’afició periquita és la gran il·lusió blanc-i-blava. Més al nord, a Girona, disfruten de la seva segona temporada al màxim nivell. Ara amb entrenador nou, un Eusebio que va agafar el testimoni de Pablo Machín el passat estiu, l’equip continua competint d’allò més bé. Fora de casa és un dels millors de la lliga, però hi ha un propòsit que sí han fet els gironins: donar més alegries a la seva afició quan juguen a Montilivi, guanyar més partits com a local. Any nou i molts reptes per complir. Un 2019 amb il·lusions renovades.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)