Editorial

L’EDITORIAL

El gran èxit del Voltregà

El Club Patí Voltregà ja és el club amb més copes d’Europa d’hoquei sobre patins femení de la història. La victòria d’ahir a Manlleu contra l’HC Palau li dona la seva sisena corona i supera el CH Gijón, amb qui empatava a cinc títols. El club osonenc fa encara més gran el seu palmarès, en què també figuren tres corones europees masculines, tot i que ja ha plogut molt des de llavors (1966, 1975 i 1976). L’equip femení de Sant Hipòlit va jugar ahir la seva setena final, amb només una derrota, en les tretze edicions de la màxima competició europea de clubs femenins d’hoquei sobre patins. Ha estat campió els anys 2008, 2011, 2013, 2016, 2017 i 2019. Unes dades que demostren que han estat diferents generacions de jugadores les que han portat el Voltregà a la glòria. Només dues jugadores, Anna Romero i Cristina Barceló, han guanyat tots sis títols.

El Voltregà és l’únic equip català femení que ha guanyat la copa d’Europa, però fins a quatre clubs més s’hi han quedat a les portes. Ahir va ser l’HC Palau el que va perdre la final, igual que li va passar al CE Arenys de Munt el 2007, al CH Girona el 2012 i el 2013, i al CP Manlleu el 2016. Una bona mostra del potencial català també en l’hoquei sobre patins femení europeu malgrat les dificultats de tota mena que hi ha en un esport amateur. Aquesta final a quatre de Manlleu ha estat la segona en què hi havia tres equips catalans, i la final entre el Voltregà i el Palau ha estat la tercera que s’ha disputat entre dos equips catalans.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)