Editorial

L’EDITORIAL

L’espiral del Girona

La victòria a Montilivi ha alliberat l’Espanyol de tota pressió per la permanència. Vuit punts i quatre equips el separen dels llocs de descens. Entre aquests quatre equips hi ha el Girona, que sí que està plenament afectat per aquest neguit indesitjable. Només quatre punts separen l’Espanyol del Girona, suficients per esquivar l’estrès anímic que implica la zona baixa.

En les dues temporades a primera, el Girona no ha sentit mai com ara l’angúnia de ser protagonista de la zona baixa. L’equip acumula negativitat: d’una banda, la ratxa nefasta a casa (dues victòries en tota la temporada, l’última a finals d’octubre, i 5 punts dels últims 30), que és justament on s’han de fer forts els modestos. En segon lloc, que el Girona ja és percebut com a víctima propícia, justament pel llast emocional que suporta. I, per acabar, el calendari: els tres pròxims rivals del Girona són, per aquest ordre, el Vila-real a casa i el Celta i el Valladolid a fora. Són tres dels quatre equips que el persegueixen, i el quart (el Llevant) ha de visitar Montilivi en la penúltima jornada. Qualsevol dels tres pròxims rivals sap que un triomf contra el Girona deixa l’equip d’Eusebio al seu abast.

No hi ha recepta màgica, però sí una fórmula de manual: posar l’equip en mans d’un grup reduït de jugadors, com més bregats i experts, millor, i guanyar un partit per agafar aire i enfonsar un rival. Tan fàcil de dir com, en les circumstàncies actuals, complex d’assolir.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)