Editorial

L’EDITORIAL

Una final per a la història

El Groupama Arena, estadi del Ferencváros de Budapest, formarà part de la història del futbol femení català a partir del 18 de maig quan el Barça hi jugarà la seva primera final de Champions contra l’Olympique de Lió. Davant una final i la possibilitat de coronar-se com a millor equip d’Europa, no és mai apropiat el plantejament que el sol fet de jugar-la ja és un premi. A les finals s’hi va per guanyar-les, per molt que el favorit sigui el rival, com és el cas. L’equip lionès no només és el campió, sinó l’equip que domina el panorama femení a Europa. Encadena tres Champions i n’ha guanyat cinc de les vuit últimes. Malgrat tot, contra l’LSK noruec i contra el Bayern de Munic, el Barça ha ofert una imatge de solvència i una capacitat competitiva que autoritza a pensar que hi haurà final.

La tornada de la semifinal contra el Bayern, amb el Miniestadi pràcticament ple, ha estat un impuls i ha creat un corrent positiu que el Barça ha de saber aprofitar. Si aconsegueix combinar els preus gairebé regalats de les entrades amb un viatge a preu assequible, Budapest pot ser la Basilea de l’equip femení del Barça, un punt de partida per consolidar-se a l’elit europea i per entomar les fites més altes a nivell social. De moment, jugar la final de la Champions en una temporada que semblava perduda –d’aquí el canvi de tècnic– i que s’ha redreçat espectacularment diu molt de Lluís Cortés i del compromís de les seves jugadores.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)