Editorial

L’EDITORIAL

El Barça i el vot electrònic

Partint de la base que avui dia hi ha sistemes de seguretat prou elaborats per garantir la fiabilitat absoluta del resultat d’una votació no presencial, queda fora de tot dubte que el vot electrònic incideix positivament en la participació en qualsevol procés electoral que no tingui prou punts de votació en la proximitat de l’elector. Per tant, benvinguda iniciativa del precandidat Víctor Font i benvinguda l’assumpció que en va fer el president Bartomeu, en l’entrevista del 6 de setembre a Barça TV, amb les reserves sobre les garanties de seguretat abans esmentades.

Hi ha, però, una objecció legal per la qual sovint es passa de puntetes: la llei de l’esport vigent, aprovada l’any 2000, no preveu la votació electrònica, però sí que ho fa el text de la futura llei, consensuada entre el govern i els agents dels sector, que hauria d’iniciar el seu tràmit parlamentari en breu. Per tant, ara mateix una modificació dels estatuts del Barça no resistiria una inscripció al registre de clubs de la Generalitat si no quedés condicionada a una futura empara legal. En tot cas, és un escenari plausible que per a les eleccions del Barça previstes per al 2021 el vot electrònic en els clubs i associacions esportives tingui cobertura legal. I, per si algun incident de recorregut no ho fa possible, sí que sembla obligatori ampliar el nombre de punts de votació com a eina de mínims per fomentar la participació. Bartomeu també s’hi va comprometre, i sense condicions.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)