Opinió

Virus FIBA

El Barça de bàsquet és probablement un dels equips del món que estan pagant un preu més alt per l’últim mundial de bàsquet. Afortunadament el club es va gastar el que no està escrit confeccionant la plantilla més àmplia i competitiva de l’última dècada, perquè si no, el que ara és un problema greu podria haver esdevingut un desastre. Tot va començar en la fase de preparació de les diferents seleccions cap a la Xina. El millor jugador de l’equip la temporada passada, Heurtel –MVP en les dues últimes edicions de la copa–, es va lesionar al genoll, va haver de ser operat d’urgència a Lió i s’estarà encara uns quatre mesos de baixa. “Cap problema”, devien pensar alguns. Encara poden jugar en la posició de base Kevin Pangos i Pau Ribas, jugadors que el club no controlava, ja que estaven amb les seves respectives seleccions a la quinta forca, o sigui en el mundial. Ribas ja va arribar tocat i no ha entrat en cap moment en la dinàmica necessària per ajudar els seus companys, ja sigui de base o d’escorta. Pangos, que també va fer una pretemporada sui generis, per dir-ho suaument, es va lesionar el dit en un dels primers partits i Pesic es va quedar, de cop i volta, amb zero bases en el primer equip. L’argentí Bolmaro, reconvertit a la posició d’1, i l’hongarès Hanga –que a la selecció de la “poderosa” Hongria juga a vegades de base– van trobar-se com a caps de cartell de l’equip favorit a guanyar l’Eurolliga. El Barça i Pesic van reaccionar i van fitxar, a cop de talonari (és clar), Malcolm Delaney.

L’últim a caure ha estat un altre dels jugadors que més exigits van estar en el mundial, Víctor Claver, que s’ha trencat la fàscia plantar del peu esquerre i estarà com a mínim un mes i mig de baixa. Enmig de tots aquests problemes, molts derivats del mundial, hi ha altres jugadors que també s’han perdut partits, com ara el mateix Delaney i Higgins, que ja es va perdre la final de la lliga catalana. Tots els entrebancs físics amb els quals està batallant Pesic en aquest primer tram de la temporada se li han girat finalment en contra, perquè ja circula la teoria –sobretot en aquest gran cul-de-sac que és la xarxa– que el serbi està cremant els seus jugadors en els entrenaments. S’ha de dir que amb un calendari atapeït de partits cada setmana és difícil tenir continuïtat en la preparació diària, però el dubte sobre els mètodes de l’entrenador ja s’han posat sobre la taula. També n’hi ha que justifiquen l’allau de lesions i fins i tot alguns mals resultats pel repartiment dels minuts que fa Pesic en els partits. En tot cas els que més juguen són Mirotic i Higgins, que d’entrada són els que més cobren i de sortida els que més marquen la diferència.

Abans del mundial de la Xina molts jugadors, els més llestos, van renunciar precisament per evitar començar la temporada amb el peu canviat. Els dos casos més rellevants són precisament els de dos jugadors que haurien pogut ser campions del món amb Espanya, Sergio Rodríguez i Mirotic, que són dos dels jugadors més en forma d’Europa. I no és casualitat. Tots els NBA que van renunciar a jugar amb la selecció dels EUA un mundial poc atractiu, ho van fer també amb el mateix objectiu. El primer deure d’un professional és, o hauria de ser, amb l’empresa que el paga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)