Editorial

L’EDITORIAL

El Girona, sense ascens i sense dol

La patacada ha estat tan formidable que requeriria un període lògic de dol i reflexió, d’autocrítica, de llepar-se les ferides. Però el Girona, un dels tres pressupostos més alts de segona A i amb tot el que representa pertànyer al City Group, ha sucumbit davant l’Elx, un equip que no es va creure que disputaria les eliminatòries fins que li ho van assegurar i que, amb el cinquè pressupost més baix de la categoria, n’ha tingut prou amb una rematada entre pals en dos partits per consumar una sorpresa majúscula.

El Girona i l’Elx són els dos equips que afrontaran la temporada 2020/21 amb menys preparació, perquè fins ahir no van saber a quina categoria jugaran i perquè seran els que podran fer menys pretemporada. Encara que s’incorporin a la lliga en la 3a jornada i no en la primera, difícilment trobaran rivals per jugar partits de preparació. Al Girona, a més, se li afegeix el fet que l’obligatòria reducció de pressupost –ja no disposarà de l’ingrés del fons de compensació de descensos– induirà nombrosos canvis en la plantilla, baixes sensibles i dificultats per col·locar jugadors amb fitxa alta i/o que no entrin en els plans del club. En aquest sentit, el futur de Stuani (31 gols aquest curs) no semblaria a Montilivi, a menys que el jugador decidís que no se’n vol moure.

És probable que Quique Cárcel ja tingui tancades algunes operacions, però també ho és que el City trobi més dificultats per cedir jugadors amb l’equip a segona A. En tot cas, el Girona va al mercat amb molt retard respecte a la competència i si bé aquest és un estiu atípic sense grans moviments, no es pot passar per alt que ja no es pot accedir als mateixos jugadors que un mes enrere. Francisco seguirà perquè té contracte i perquè ha estat decisiu per portar l’equip a l’últim moment competitiu del curs. La seva arribada s’ha traduït en més respecte a les regles bàsiques de la solidesa futbolística, en més bloc. Ara ho haurà de maximitzar amb una plantilla de perfil diferent.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)