Editorial

L’EDITORIAL

L’insòlit inici de lliga i la lògica de Koeman

Menys de dos mesos després que el Madrid guanyés el títol 2019/20, arrenca la lliga 2020/21 amb l’excepció dels equips que van acabar de competir a l’agost. Aquesta circumstància provoca que dels quatre equips catalans de les lligues professionals, només l’Espanyol es posi en marxa aquesta setmana. Tant Barça com Girona i Sabadell ho faran amb retard.

Serà una lliga insòlita, que arrencarà amb una gran sensació de provisionalitat, i no només per aquest detall. Que el mercat de jugadors es tanqui entrat l’octubre és una anomalia que el fa menys interessant perquè la segona finestra, la del gener, queda prou pròxima. Entre aquesta circumstància i les incerteses pròpies de la pandèmia –quan tornarà el públic, quan valdran els drets de TV, quina caiguda de publicitat i patrocinis tindrà cada club...–, l’atonia del mercat estiuenc és notable amb l’excepció de la sempre rica Premier –i, malgrat tot, l’import de l’operació més cara ha estat de només 71 milions– i el cost dels traspassos més onerosos es mira d’amortir amb intercanvis de jugadors.

En aquest context, no sembla mala idea que Ronald Koeman s’hagi vestit de rehabilitador i doni una altra oportunitat a fitxatges tan cars i que han estat lluny del que s’esperava, com Dembélé, Coutinho i Griezmann. Aquest últim, que els dies que tothom veia Messi fora del Barça devia respirar alleujat, requerirà una cura especial per fer-lo sentir valuós, perquè no es pot negar que la zona del rectangle en la qual el francès té més impacte és la mateixa que Messi. Amb Dembélé, el rescat comença per l’estil de vida, continua pel físic i acaba amb la seguretat en el camp, que recuperarà si deixa de tenir por (justificada) de les lesions. I pel que fa a Coutinho, tot comença i acaba en la confiança. Excepte Griezmann, els altres dos ja han tingut segones oportunitats i no se n’han sortit.

Intencar recuperar-los és intel·ligent. Encara que no formessin part del seu onze ideal, Koeman sap que el calaix és buit, constata les enormes dificultats per col·locar l’excedent de jugadors que té el club i ha assumit que Coutinho, Dembélé i –sobretot– Griezmann han costat tants diners i fa relativament poc que qualsevol traspàs als preus d’ara implicaria un negatiu descomunal al balanç, que el club no es pot permetre.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)