Editorial

L’EDITORIAL

Un primer pas encara insuficient per a l’esport

Hores després que el govern rebutgés rebre pressions de sectors econòmics, la restauració torna a obrir portes de manera imprevista. No ens enganyem, a bars i restaurants s’hi ha d’estar per força sense mascareta, també en espais tancats, i si una de les quatre potes preventives –distància, mans, mascareta i ventilació– decau, el risc augmenta. La restauració és un lobby però també una activitat econòmica rellevant i una gran font d’ocupació. Per tant, la seva reobertura forma part de les correccions que, mantenint l’objectiu i el desig que l’equilibri epidemiològic no trontolli, s’han d’abordar per trampejar els últims mesos sense vacunes. En l’esport, els gimnasos tenen la mateixa funció. Aquí hi ha molt valor econòmic a perdre: negocis, impostos i llocs de feina. I, un cop entesa aquesta característica, que l’activitat es faci en una sala d’un local tancat i compartint un aparell es considera un risc que s’ha de córrer.

Així és, en l’esport i en altres sectors. El que no s’entén, si no és per no fer excepcions en el confinament municipal de cap de setmana, és que no es pugui reprendre la competició esportiva, molta de la qual és a l’aire lliure i la resta, en pavellons que, si bé són recintes tancats, tenen una volumetria i unes possibilitats de ventilació que els allunya molt del concepte d’espai tancat. Queda clar que la prioritat en aquesta primera fase de la desescalada és salvar l’economia, i de la resta ja se n’anirà parlant, encara que generi paradoxes com les descrites. És simptomàtic que el president de la UFEC, Gerard Esteva, habitualment sense pèls a la llengua, hagi estat avui tan contingut, esperant el redactat definitiu que es publicarà dissabte al DOGC per si hi ha temps de recollir alguna reivindicació més o, en tot cas, per si es pot negociar en una segona fase, cal esperar que d’aquí a dues setmanes. No es pot sostenir gaire més temps que les competicions no tornin fins al gener quan la pràctica esportiva no es font de contagi sinó de protecció contra la malaltia i quan tots podrem anar al cafè o al restaurant des d’aquest dilluns.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)