Editorial

L’EDITORIAL

El gran perjudicat, el Barça

Com més hores passen, més ombres s’estenen sobre la detenció de Bartomeu i Masferrer. A banda del migrat respecte pel procés electoral –perquè, d’influir-hi, ben poc– sorgeixen interrogants sobre l’origen i la utilitat de l’estada de l’antiga cúpula del Barça tota la nit a comissaria. Si Bartomeu i Masferrer es van acollir al dret de no declarar en dependències policials i van fer saber que tampoc no ho farien al jutjat mentre el sumari fos secret, i si la seva detenció no va ser ordenada per la jutgessa, té algun sentit haver-los fet dormir al calabós més enllà de sotmetre’ls a judici paral·lel i dificultar que prevalgui la presumpció d’innocència? Perquè el parer de la jutgessa ha quedat clar aquest matí: cap a casa, en qualitat d’investigats, però cap a casa sense mesures cautelars i sense haver declarat. Aparentment, una decisió contradictòria amb l’evident zel policial en la custòdia de dues persones amb risc nul de fuga, de reiteració delictiva i de destrucció de proves.

Com que costa ser més precís que difús en les valoracions, ara per ara es pot constatar que el gran damnificat és el Barça. No perquè s’hagi detingut l’expresident, que veurem quin recorregut té la investigació un cop revisada al jutjat. El mal ja estava fet, la degradació esportiva, institucional i econòmica és un fet. Però que una setmana de fortíssima exposició mediàtica del club com és la de les eleccions arrenqui amb la detenció de l’expresident en les portades de tot el món (inclosa la del Financial Times, per exemple) no fa cap favor a la imatge del club. S’ho trobarà el substitut de Bartomeu, que haurà de negociar contractes amb una marca objectivament tacada i ja possiblement devaluada, com va apuntar Laporta en la seva primera reacció davant les detencions.

De moment, la fiscalia no acusa i la jutgessa no permet que Dignitat Blaugrana (el denunciant) es personi en la causa com a perjudicat. Excepte un nou gir de guió, qui més clarament podria exercir l’acusació seria el Barça. Una més de les moltes i transcendentals decisions que haurà de prendre el president que guanyi les eleccions diumenge.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)