Editorial

L’EDITORIAL

La lliga, a les mans del Barça

Queden nou jornades de lliga i el Barça és l’únic dels tres aspirants al títol que té l’oportunitat de restar punts als seus dos rivals perquè s’hi ha d’enfrontar: Madrid-Barça (dissabte) i Barça-Atlético, a quatre jornades del final. Això sí que és tenir la lliga a les mans. És bastant clar que si els de Koeman sumen aquests sis punts tindran molt camí fet. Però també ho és que es tracta de dos caixa o faixa, és a dir, dos partits que, de guanyar-los a perdre’ls hi van sis punts a més d’algun goal average.

Aquestes són dades fredes. La fotografia del moment proporciona sensacions diferents. A primers de febrer el Barça tenia 10 punts menys que l’Atlético. Dos mesos més tard –que és la manera de centrar la qüestió quan cada equip ha jugat un nombre diferent de partits– la diferència s’ha reduït a un punt, mentre que el Madrid és pràcticament allà on era. Per tant, dissabte al Bernabéu hi ha moltíssima lliga en joc, possiblement més que quan l’Atlético visiti el Camp Nou. Perquè si els de Simeone no alcen el cap, la lliga se la jugaran el Barça i el Madrid.

No és fàcil endevinar si els rivals de la capital espanyola es canviarien per la situació del Barça. L’Atlético fa figa de manera ostensible. 16 punts dels últims 30 són un bagatge que no resisteix un tram final de lliga amb aspiracions de guanyar-la. El Madrid prou feina té a metabolitzar que, tot i la mediocritat que exhibeix, afronta l’oportunitat de plantar-se a les semifinals de la Champions perquè el seu rival, el Liverpool, no espanta. En canvi, el Barça, tot i el bloqueig d’ahir al Camp Nou, ofereix una mirada futbolística modesta però conscient i optimista. Si guanyés la copa el dia 17, obtindria un reforç mental espectacular.

Fora dels enfrontaments directes, els calendaris també tenen la seva gràcia. L’únic que juga més partits a casa que a fora és el Madrid. L’Atlético té ara una sortida al camp del Betis on, si no hi puntua, hi deixarà el lideratge... i encara haurà de passar pel Camp Nou. Queda el Madrid, que si perd contra el Barça se’n despenjarà i que consolidarà la percepció de vulnerabilitat quan juga com a local (serien 13 punts cedits) i encara hauria de rebre Betis, Sevilla i Vila-real, tots ells equips de la zona alta en lluita per plaça europea.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)