Editorial

L’EDITORIAL

Neymar, Haaland, Agüero, Wijnaldum, Depay, Kane, Rabiot, Lautaro...

Arriba la primavera i a més de la màniga curta, revifa la rumorologia, alimentada per interessos probablement legítims i convenientment amplificats pels beneficiaris de les filtracions de torn, que sovint bé valen una portada. Mentre el Barça encara ha d’explicar quina arquitectura financera sostindrà els pròxims exercicis, entre agents, clubs, amics, coneguts i saludats en pocs dies s’ha situat en l’òrbita blaugrana (atenció amb la llista, que no va de broma...) Neymar, Haaland, el Kun Agüero, Wijnaldum, Depay, Harry Kane, Rabiot, Lautaro, Andre Silva o Fekir, per esmentar els més coneguts. A tot això s’hi ha d’afegir la renovació de Messi i Dembélé i la necessitat de desprendre’s de massa salarial via traspassos (Coutinho, Umtiti, el mateix Dembélé?...)

Tot això, en un club amb un deute reconegut de 1.173 milions, dels quals 730 són a curt termini, que tindrà fortes pèrdues en aquest exercici –pressupostat amb públic des del febrer– i amb uns avaladors als quals els deu pujar la mosca al nas cada vegada que intenten fer encaixar els noms en el puzle i, a més de sobrar-los peces, els falten diners.

A l’abril les filtracions solen tenir una fiabilitat escassa. Que existeixin té de bo que el Barça torna a ser percebut com un actor important en el mercat. Però, per contra, impliquen una distorsió de preu si finalment s’acaba entrant en negociació per un jugador determinat. De moment, el més sòlid que sembla tenir el Barça és el central Èric Garcia. Neymar o Haaland són vents de primavera. Perquè, qui es pensa que l’altiu propietari del PSG, Nasser Al-Khelaifi, es deixarà perdre fàcilment Mbappé i Neymar un mateix estiu, sabent que el brasiler reforçaria el seu odiat Barça? I en el cas del davanter noruec, algú amb dos dits de seny creu que el Barça, que té ben poca cosa per vendre a preu alt, serà el guanyador de la subhasta que organitza Mino Raiola per tot Europa?

Fa gairebé un mes que Laporta va fer despertar l’orgull del barcelonisme amb el seu discurs de presa de possessió. D’aleshores ençà no ha dit res més. Falten resultats d’auditoria, però sobretot falta saber l’estructura real dels ingressos 2021/22, que serà la que determinarà en quina mesura el Barça pot intervenir en el mercat o si només pot mirar cap a la Masia.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)