Editorial

L’EDITORIAL

Djokovic, el bocamoll que s’atreveix amb Biles

La idea de deixar en pau Simone Biles i els seus problemes per gestionar la pressió l’estan dificultant esportistes com Novak Djokovic. Nole, membre destacat de la Santíssima Trinitat del tennis del segle XXI (amb Federer i Nadal) s’ha alineat amb el corrent d’opinió gens humanista i un punt supremacista que considera que la renúncia de Biles és un símptoma de debilitat. No és un cas aïllat i, de fet, als Estats Units algun líder d’opinió de les faccions més ultradretanes ja ha desbarrat. Que ho manifesti un cavernícola és lleig, però que ho faci l’únic tennista amb 20 Grand Slam és nauseabund.

Que potser Djokovic ha oblidat quan s’ofegava a les pistes, quan es rendia enmig d’un partit, o el calvari que va passar fins que un metge li va descobrir una al·lèrgia al gluten –i la seva família tenia una fleca...– que li feia la vida impossible? Aquesta no era també una debilitat com la que ara sembla retreure a Biles?

Avui dia cotitzen a l’alça els esportistes de màxim nivell, els que superen els propis límits i els que van més enllà que la resta de rivals. Però tant des de l’ètica com des de l’humanisme s’ha de rebutjar que l’espècie humana s’hagi d’emmirallar en la perfecció. D’entrada, perquè ni Djokovic és perfecte.

Considera el jugador serbi que la pressió que ha vençut momentàniament Biles és “un privilegi sense el qual no existiria l’esport professional. Si el teu objectiu és estar al cim del teu esport has d’aprendre a conviure amb la pressió i amb els moments difícils.” Té tota la raó Nole, però comet un oblit imperdonable: Biles ha passat mil vegades per aquesta situació esportiva –i de més delicades a nivell personal– i les havia suportat en 999 ocasions.

“No puc dir que no senti tot el soroll que hi ha, però he après a controlar-ho perquè no em destrueixi. Això no em desgastarà”, prossegueix Djokovic en una frase amb un deix de superioritat que el pot perseguir molt de temps. Tant de bo que la salut –física i mental– respecti sempre el gran jugador serbi, però que no oblidi que presumir de superhome no el farà mai més bon tennista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)