Editorial

L’EDITORIAL

Una bona collita paralímpica

Els esportistes catalans tornen dels Jocs Paralímpics de Tòquio amb quinze medalles. Dels 20 esportistes i els tres guies catalans que formaven part de la delegació del Comitè Paralímpic Espanyol, deu esportistes i una guia tornen a casa amb una medalla penjada del coll. Un balanç millor que el de fa cinc anys, a Rio de Janeiro, quan nou paralímpics catalans van guanyar un total d’onze medalles. Els ors s’han aconseguit en atletisme amb Yassine Ouhdadi i Gerard Descarrega, de la guia en triatló Sara Löehr i Sergio Garrote en ciclisme, que a més va guanyar un bronze. Els cinc nedadors que han anat a Tòquio han tornat tots amb alguna medalla. Sarai Gascón (plata i bronze), Miguel Luque (plata), Óscar Salguero (plata), Núria Marquès (plata i bronze) i Toni Ponce (dues plates) n’han estat els protagonistes. El balanç es completa amb els bronzes del ciclista Christian Venge i del jugador de tennis de taula Jordi Morales.

I tot plegat en unes condicions, que com ja va passar amb els Jocs Olímpics, que no han estat les idònies per fer esport a causa de la pandèmia. Deia el president del Comitè Paralímpic Internacional, Andrew Parsons, que li semblava increïble que els Jocs s’haguessin pogut fer. Realment no ha estat la situació ideal, però si els Jocs s’han fet al final, olímpics i paralímpics, ha estat per salvar els grans compromisos econòmics que hi havien i pels esportistes. Uns esportistes que s’han estat preparant durant cinc anys i que han pogut finalment, mesurar les seves forces amb companys i rivals de la resta del món, I els esportistes catalans, amb els familiars, companys, entrenadors, clubs, federacions que estan al seu costat ho han fet d’alló més bé.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)