Editorial

L’EDITORIAL

Vendre titulars, un mal negoci

Frenkie de Jong genera debat. Amb la necessitat d’eixamplar un marge limitadíssim per fer moviments a la plantilla, el Barça té en la venda del neerlandès una via. El club va pagar 75 milions fixos –n’hi havia 11 més de variables– el 2019 pel migcampista, i ha superat tres dels cinc anys d’amortització. Una oferta amb cara i ulls faria rumiar el Barça. Faria bé?

El migcampista no ha respost a les expectatives que es van generar quan va aterrar al Camp Nou. Aquell jugador que va enlluernar a l’Ajax, amb conduccions i transicions de molt nivell, s’ha mostrat més apagat i tímid de blaugrana. No se l’ha vist del tot còmode com a interior, però tampoc se l’ha situat com a pivot més enllà d’ocasions comptades sense Sergio Busquets. I en les fases més decebedores de l’equip, sempre ha estat dels més assenyalats. Tot plegat ha alimentat la discussió sobre la conveniència de posar-lo en el mercat, per més que, públicament (només faltaria), els responsables tècnics assegurin que li mantenen la confiança.

L’àrea esportiva té una feinada per sacsejar l’equip amb vista a la temporada que ve, i amb l’economia tan ofegada, ha de ser temptador que hi hagi jugadors amb cartell i que no generin la unanimitat de peces com Pedri, Araujo, Gavi o Ansu Fati. Però farà bé el Barça de rumiar-s’ho. La reconstrucció no hauria de fer-se a partir de la venda de titulars, al cap i a la fi un recurs d’equip de segona fila. Falta talent, falta millorar el nivell general de la plantilla. Mal senyal, si la solució ha de ser treure’s de sobre qualitat contrastada, per més apagada que hagi estat. Sortirien uns quants noms, un grapat, a qui el club hauria de buscar una sortida abans de desfer-se de Frenkie de Jong. Si no és que arribés, és clar, una oferta d’aquelles que s’hauria de qualificar d’irrebutjable, cosa que res hi fa pensar.

Frenkie té 24 anys i marge per fer un pas endavant que, indubtablement, se li hauria d’exigir. Qui sap si és qüestió de demanar-li més personalitat i que agafi el lideratge que fins ara li ha faltat. Només creient-s’ho, ell el primer però també els responsables del club, es tancarà el debat. Si és que el volen tancar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)