Editorial

L’EDITORIAL

El paper de Lewandowski

L’ofec que viu el Barça és preocupant. Collat per un límit salarial excedit i amb Tebas enrocat, ni tan sols operacions senzilles, assequibles i acordades com la renovació de Sergi Roberto poden activar-se. O la concreció i inscripció de fitxatges sense cost de traspàs que el club ja té tancats. Amb aquest panorama, encaixar la incorporació d’un futbolista de primer nivell que, a més, no ha acabat el contracte amb el seu equip, s’entreveu d’allò més complicat. És el cas de Robert Lewandowski, l’aposta consensuada entre el club i l’entrenador.

Aconseguir que tot quadri per fer realitat l’arribada del davanter polonès és un dels reptes majúsculs tant de l’àrea esportiva com de la institucional. Fa falta entesa amb el Bayern, que no vol deixar anar de qualsevol manera una garantia de gol, i farà falta fer molts equilibris perquè l’operació i el sou del futbolista tinguin lloc en una equip amb una massa salarial sobrepassada que exigirà mesures, qui sap si dràstiques, segons apuntava el mateix Joan Laporta en una entrevista a aquest diari.

Costarà superar tots els obstacles, però hi ha un element que no és gens menor. La predisposició del futbolista, sempre fonamental per aspirar a tancar una operació d’aquesta dimensió, hi és. I això té mèrit, perquè no viu el Barça precisament un context idíl·lic que el faci llaminer per als millors futbolistes. Lewandowski ha fet diversos gestos, prou visibles i contundents, per mostrar que vol deixar el Bayern. I no és pas que tingui al club bavarès el mateix paper que tenia a l’Arsenal Aubameyang, arraconat de l’equip per l’entrenador. El polonès ha acabat la temporada amb 35 gols –més 13 en la Champions– en la Bundesliga, on enllaça xifres (41, 34, 22, 29, 30 i 30) que no necessiten argumentació. Farà 34 anys a l’agost, però el seu poder golejador seria molt benvingut en un equip afeblit, deprimit i, a parer del president, amb falta de lideratge i actitud. La capacitat competitiva de Lewandowski és indiscutible, i que tingui la voluntat d’afegir-se a un equip que necessita reconstruir-se és un bon senyal.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)