Editorial

L’EDITORIAL

Lewandowski, mentalitat i disciplina

Robert Lewandowski és un dels noms propis del 2022. Amb 34 anys, viu al Barça una nova experiència, després de col·leccionar gols i títols amb el Bayern. El davanter polonès, ja immers de ple en la disciplina blaugrana –després de marcar els seus primers gols en un mundial– però sense poder jugar ni el derbi ni dos partits més de lliga per una sanció exagerada, és el protagonista d’una entrevista que publiquem a L’Esportiu. La conversa serveix per reforçar la percepció que transmet un futbolista que no perd la fam ni les ganes d’aprendre, millorar i afegir virtuts al seu catàleg de davanter amb una capacitat depredadora per al gol.

La mentalitat i la disciplina són factors fonamentals per entendre la fiabilitat golejadora d’un jugador que ha trobat la plenitud a partir de la trentena. “Amb els anys he guanyat força i també he anat aprenent com preparar-me per a la competició”, confessa durant l’entrevista, en què deixa clar que treballa per ser millor futbolista cada dia i busca “coses noves que donin un plus” al seu joc. Ja abans d’integrar-se al conjunt blaugrana, un cop va saber que hi acabaria arribant, es va preparar i mentalitzar per avançar feina i fer més planera una adaptació que ha estat una de les claus del seu rendiment excel·lent. No només pels gols, que no són pocs (18 en els quatre primers mesos), sinó també pel lideratge i la capacitat d’oferir consells i trucs als companys, ben visibles al terreny de joc i que argumenta durant l’entrevista com a detalls que els poden ajudar a guanyar partits.

S’acaba el llarg parèntesi d’una lliga que es va aturar amb el Barça líder, amb dos punts més que el Madrid –tot i haver perdut al Bernabéu– i la convicció que el títol, prioritari per a un club molt necessitat d’alegries i que ha hagut de pair la segona eliminació consecutiva en la fase de grups de la Champions, és a l’abast. Bona part de responsabilitat la té Robert Lewandowski, pitxitxi de primera amb 13 dianes i font principal de la il·lusió blaugrana en un context ple de dificultats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)