Editorial

L’EDITORIAL

L’esport femení, cosa de tothom

El mundial d’handbol, a partir del dia 11 a Polònia i Suècia, és el primer a l’agenda d’un 2023 amb campionats del món com el de natació, el de futbol femení, el de ciclisme, el d’atletisme i el de bàsquet. Esdeveniments puntuals ja programats que coincidiran amb els campionats de temporada, amb títols en joc i finals per definir. Els i les esportistes comencen el 2023 amb el repte de millorar el rendiment ofert durant l’any que hem tancat i assolir els èxits pels quals treballen. Tots i totes.

A L’Esportiu, la primera entrevista de l’any és amb la secretària general de l’Esport i de l’Activitat Física, Anna Caula. Pel càrrec que ocupa i perquè és la primera que s’ho creu, la secretària fa una defensa nítida, ferma i constant, en totes les seves intervencions, de l’aposta per l’esport femení. Ho argumenta en l’entrevista. Tenir més visibilitat és tan just com necessari. Hem avançat, amb exemples tan potents com el d’Alèxia Putellas, el paradigma dut a la màxima expressió d’allò que convé generar, referents femenins en els quals els infants –nenes i nens– es vulguin emmirallar. Costarà generar-ne gaires de tanta volada com la Pilota d’Or, però hi ha altres esportistes i equips femenins que han anat guanyant visibilitat, ressò i interès, i és feina de tots anar-les potenciant. Hi ha clubs que hi han cregut sempre i d’altres que s’hi han afegit més tard, i tots s’han de valorar. Com els organitzadors de competicions i les federacions en què la inversió i el pressupost no varia en funció del gènere dels esportistes.I a les institucions, els toca fomentar polítiques cap a la igualtat.

“Ens pertoca ser-hi, volem els espais, el dret a la igualtat d’oportunitats”, diu la secretària general. I aquí també hi ha responsabilitat dels mitjans de comunicació. Sense voler presumir de res, una repassada als arguments de portada de L’Esportiu, tant de l’edició nacional com de les comarques gironines, permet constatar que el protagonisme femení no és ni anecdòtic ni puntual. Hi creiem i ens ho creiem. Hi ha encara molt camí per recórrer, i la responsabilitat és coral.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)