Editorial

L’EDITORIAL

La UEFA i la potestat de tirar pel dret

L’obertura d’una investigació per part de la UEFA és un pas més en el cas Negreira i representa una de les amenaces principals per al Barça. El màxim organisme del futbol europeu té discrecionalitat per admetre clubs a les seves competicions i no necessita esperar cap sentència per castigar. És innegable que quedar exclòs de la Champions seria un daltabaix a tots els nivells per al Barça, per l’efecte que representaria en l’àmbit esportiu, econòmic i de reputació. L’eliminació al camp, com ha passat els dos últims anys, és dolorosa perquè l’arracona de l’elit continental, però tenir vetada la participació, com pot fer la UEFA ja per a la temporada que ve, seria molt més problemàtica.

Que no hi hagi proves que els pagaments del Barça a l’exvicepresident del comitè d’àrbitres fossin per intentar influir en els resultats pot ser l’estratègia de defensa del club als jutjats, però la UEFA va al seu ritme i pot deixar un club fora de les seves competicions si considera que no compleix els requisits que demana. Després de rebre informació de LaLiga i la federació espanyola, ha fet el primer pas en designar dos inspectors, i se n’espera una decisió entre maig i juny.

L’organisme europeu ha castigat diversos equips per arreglar partits o per impagaments. També han estat recurrents, tot i que no han passat d’aquí, les amenaces al PSG i el Manchester City per incomplir el fair play financer. Ara, Ceferin no ha trigat a posar-se amb el Barça, que té entravessat pel projecte de la Superlliga, factor que no s’ha d’obviar en aquest context. Organismes que s’han vist immersos en casos de corrupció com la UEFA i la FIFA tenen pressa per posar el nas en un cas delicat que té encara moltes incògnites, moltes explicacions per aclarir –del Barça, sobretot, encara que s’hagi de fer amb el punt de prudència que pugui recomanar el fet de tenir la causa en fase d’instrucció– i un procés judicial que acaba d’arrencar. Li cal córrer tant, a Ceferin? Qui sap si se n’acabarà penedint.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)