Opinió

La selecció

Ara mateix, però, crec que s'ha d'apostar per una selecció dels Països Catalans

Cap de setmana sense lliga perquè hi ha competició de seleccions estatals i, per tant, per a un servidor, cap de setmana de desconnexió futbolística. Estic segur que arribarà el dia que qui signa també seguirà amb interès aquestes cites internacionals. Estic convençut que més aviat que tard tendrem una selecció nacional dels Països Catalans que disputarà partits internacionals.

Mentrestant, ens hem de conformar amb les costellades del 28 de desembre.

Precisament va ser el dia dels Sants Innocents que la selecció balear absoluta de futbol va disputar l'únic partit de la seva història.

Va ser el fred 28 de desembre del 2002 que es va disputar a l'estadi de Son Moix el partit entre les seleccions de les Balears i de Malta i davant més de 12.000 espectadors.

El seleccionador va ser Llorenç Serra Ferrer i l'onze titular d'aquella selecció el formaren Miki Garro, Rondo, Juanmi, Miquel Àngel Nadal (que exercí de capità), Òscar, Marcos, Pep Lluís Martí, Sastre, Albert Riera, Xisco Muñoz i Josemi.

En la segona meitat jugaren també: Buades, Ramis, Paco Soler, Julián Marcos, Robles, Dani Marquès, Dani Radó, Miquel Àngel Moyà, Joan Melià, Ramon i Àlex Marí.

La selecció balear va fer un partit correcte i demostrà un nivell més que acceptable, tot i amb això, el resultat va ser desfavorable. Els maltesos guanyaren el partit per 0-2, amb gols d'Adrian Mifsud i Turner.

El dia del partit a Son Moix hi feia molt de fred i, malgrat això, a la graderia es va viure una autèntica festa, amb milers de banderes, bufandes amb el lema “força Illes Balears!” i amb pancartes reclamant: “L'autonomia que ens fa falta és la de Malta.” En general, els assistents gaudiren d'un espectacle digne damunt la gespa i a la graderia.

Ara mateix, però, crec que s'ha d'apostar per una selecció dels Països Catalans en la qual juguin els futbolistes que s'hi sentin identificats i que superi les misèries de les seleccions regionals.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)