Opinió

Messi, els estels en joc

La junta de Sandro Rosell ha assolit el triplet: ha fet enfadar Johan Cruyff, Pep Guardiola i Leo Messi

1 Una premissa: sens dubte, Leo Messi és el millor futbolista d'aquesta generació, un dels grans de tots els temps. Sí, estem parlant del millor jugador de la història del Barça, un home que ha contribuït decisivament a l'excel·lència, als moments més màgics del club. Per tant, respecte, admiració i moltes gràcies.

2 Messi no és perfecte, ens diran (senyal que és humà, cosa que alguna vegada havíem dubtat i tot). No conec cap figura, cap número u, que no hagi generat algun conflicte, algun problema. El conflicte més gran, el problema més gruixut és tenir el millor a l'equip rival i fins ara, sortosament, l'argentí és del Barça.

3 El 2013 no ha estat el millor any de l'astre. No haver guanyat cap títol important, les reiterades lesions, la probable pèrdua de la Pilota d'Or, els problemes amb Hisenda i la intoxicació del seu pare vinculat a negocis il·legals, han minvat la confiança de Messi i, és molt probable, que la seva irada reacció provingui d'una certa inseguretat o ràbia.

4 Ara bé, sabent que el 2013 no ha estat el millor any de l'astre, les declaracions de Javier Faus són l'antònim de l'empatia i una manca absoluta de visió general, si no és que el vicepresident actua des de la mala fe i vol obrir-li la porta per cobrar un traspàs milionari, fet que no podem descartar.

5 La junta de Sandro Rosell ha assolit un triplet descoratjador: ha fet enfadar Johan Cruyff, Pep Guardiola i Leo Messi. Exacte, les tres figures més rellevants del Barça contemporani. El president ha de corregir aquesta mancança, que ja no és casualitat, sinó la feblesa més gran del seu govern.

6 El futur el marcarà, i molt, el mundial del Brasil d'aquest estiu. Si Messi aconsegueix la copa amb l'Argentina, el 10 serà elegit rei de reis. En canvi, si el guanya Alemanya, Espanya, Brasil o qualsevol altra selecció, les hegemonies globals canviaran i, en conseqüència, també ho farà el rol de Messi.

7 Per gestionar amb èxit aquesta temporada i les que han de venir, caldria una rectificació en privat del mateix vicepresident econòmic i, sobretot, del president, Sandro Rosell. Cal fer pinya i tornar a mimar Messi, per tal que se senti el que és, protagonista principal. D'ell dependrà la sort del Barça no només aquesta temporada, sinó les següents, ja que sense Messi, el Barça pot guanyar títols, però difícilment podrà a tornar a tocar els estels com ho ha fet amb ell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)