Opinió

El mundial del Barça

El mundial
és al Brasil i
la ‘canarinha', que com l'Argentina tampoc té
un equip memorable, és capaç
de tot

1 La porteria, ben coberta: amb el fitxatge del xilè Bravo, sumat al ja fitxat Ter Stegen i a l'ascens al primer equip de Masip, la porteria a can Barça hauria de quedar ben coberta per substituir un dels porters més brillants que mai hem tingut: Víctor Valdés, qui, per cert, hauria pogut tenir un paper destacat en el campionat del món…

2 Els de la roja: el campionat dels jugadors del Barça amb Espanya ha estat pansit, fluix i per sota de que s'esperava, tant com l'última temporada que han fet amb l'equip blaugrana. Les baixes de Xavi i Cesc per a l'any vinent són significatives i, de ben segur, la incorporació de Luis Enrique ha de ser un estímul per tornar a encendre l'esperit guanyador que sembla que s'hagi apaivagat entre aquesta generació brillant de futbolistes. Sens dubte, Busquets, Alba, Piqué i Pedro tenen capacitat per reivindicar-se i tornar a fer brillar l'equip amb un Iniesta que, ara més que mai, haurà d'agafar els galons.

3 Messi: ha de ser el mundial de Messi i, ara per ara, ho pot ser. Malgrat que la selecció argentina no és un equip memorable, les individualitats són de primer nivell, i el 10 del Barça pot fer possible l'impossible en qualsevol instant. De moment, la selecció d'Argentina ha passat la fase grups sense brillantor, però sense problemes.

4Neymar: el mundial és al Brasil i la canarinha, que com l'Argentina tampoc té un equip memorable, és capaç de tot. Ara mateix, és factible una final Argentina-Brasil, la lluita pel màxim golejador també pot estar entre Neymar i Messi i, tinguem-ho clar, la victòria del Brasil o de l'Argentina pot fer ballar les jerarquies al Camp Nou en un futur pròxim.

5 Luis Suárez: almenys podem qualificar de controvertida, innecessària i passada de rosca l'acció de Luis Suárez. Certament, al Barça li falta mossegada, un punt de coratge, d'atreviment, d'anar a totes, però fa dubtar, ja que tot i que el talent futbolístic de l'uruguaià és indubtable, el caràcter del davanter és difícilment adaptable al tarannà d'un club com el Barça. Una decisió complicada.

6Alexis Sánchez: ha estat un dels jugadors més discutits del Barça els últims anys, però el seu rendiment va a l'alça i el mundial li està servint per fer créixer el seu caixet internacional. Una vegada més, torna el debat al seu voltant: ara és el millor moment per vendre'l i cobrar un bon traspàs o bé, ara és el moment de donar-li més protagonisme i confiar-hi per al futur.

7 Molt més: constatar el futbol de tots els futuribles, dels grans rivals i d'alguns jugadors que han sigut culers és un gran al·licient. Cuadrado amb Colòmbia, alguns dels alemanys que sonen, recordar Márquez amb Mèxic… El mundial dóna per a molt i no ha fet res més que començar.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)