Opinió

El nou Barça

La connexió de Luis Enrique amb Messi serà el quid de la temporada, allò que pot retornar els blaugrana a la millor versió i capaç de tot o bé, com a molt, a ser un bon equip que podrà aspirar a guanyar algun títol puntual

1 Nou entrenador: Luis Enrique substitueix el Tata Martino i aquest és, sens dubte, el canvi més important de la nova temporada. I és que el canvi d'entrenador era urgent, perquè al Barça li cal un (nou) lideratge que intenti treure el millor dels seus futbolistes, un conductor tàctic i emocional que engresqui l'equip i torni a l'afició l'esperança perduda.

2 Canvi total a la porteria: després de la marxa de Víctor Valdés, Pinto i Oier, han arribat al primer equip tres nous porters: Claudio Bravo, Ter Stegen i Jordi Masip. Sembla que la porteria quedarà ben coberta i que la competència entre els tres candidats serà altíssima, cosa que generarà, probablement, rotacions o competicions en exclusiva per a cada porter.

3 Luis Suárez: és el fitxatge estrella de la temporada, per la qualitat indiscutible del jugador, per la polèmica que l'envolta i per la xifra del seu traspàs. La seva aportació individual i la seva conjunció col·lectiva són uns dels reptes més destacats, una aposta que ha de sortir bé en tots els sentits.

4 Els centrals que no arriben: amb el temps, les sensacions a vegades es converteixen en certeses: fa un parell d'anys que el Barça hauria d'haver fitxat dos centrals i encara no arriben. Ara, cal apostar decididament perquè Piqué i Bartra tinguin un parell més de competidors i complements en la seva posició. Potser incorporar un central més experimentat i apostar per un futbolista més jove i amb projecció seria encertat.

5 Més altes: ha arribat Rakitic i han tornat dues promeses com Deulofeu i Rafinha. D'aquesta manera, l'equip va agafant forma i cal confiar que, a part dels dos centrals, amb Luis Enrique, tindrem de nou una aposta sincera pel planter. Que jugadors com Samper i Adama tinguin minuts i puguin demostrar la seva vàlua seria recuperar un dels elements definidors del Barça.

6 Més baixes: les marxes dels porters no han estat ni molt menys les úniques. L'adéu de Puyol, Cesc i Alexis i el probable adéu de Xavi són baixes de jugadors importants que generen una renovació, ja de per si, important. Caldrà acabar de veure si algun altre jugador important fa les maletes o es manté la resta del bloc.

7 Messi: el nou Barça amb Messi o sense Messi; aquest és el debat del moment en l'entorn, i la gran majoria desitja que el nou Barça tingui com a gran estrella l'argentí. La connexió de Luis Enrique amb Messi serà el quid de la temporada, allò que pot retornar els blaugrana a la seva millor versió, capaç de tot, o bé, com a molt, a ser un bon equip que podrà aspirar a guanyar algun títol puntual.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)