Opinió

Massa lluny d'allò que desitgem

Luis Enrique ha de ser coherent amb els seus principis, que els jugadors pressionin a dalt i que no abaixin mai els braços

1 Hores després del partit contra el Real Madrid, la majoria de culers devem seguir entre empipats i impotents. La sensació de no poder amb els blancs, de veure'ns superats en tots els aspectes, fa que creixin els dubtes, unes incerteses que es van manifestar per primer cop arran de l'altra derrota important des que va començar l'etapa de Luis Enrique, l'ensopegada amb el PSG. Ben segur –queda tota la temporada per disputar– que l'equip pot créixer –ha de créixer– i, fins i tot, no siguem catastrofistes, el més probable és que guanyem algun títol.

2 La sensació, però, com dèiem, no va ser gens bona, tot al contrari. Ens quedem amb un regust de preocupació, lògica havent vist que l'equip no es va saber reenganxar al partit, una superació psicològica i física dels blancs prou evident va convertir el Barça en un equip lluny de l'excel·lència. El Real Madrid és un conjunt que sembla més fet, endreçat, que sap què vol i a què juga, amb uns futbolistes més en forma i decidits.

3 El Barça, en canvi, és un equip per construir, encara descompensat i molt lluny, massa lluny, d'allò que desitgem. Segurament, tenim jugadors de sobres per vèncer contra els conjunts que no són de primer nivell, però les garrofes ens les jugarem amb els grans i és aquí on podem patir. L'aparador global del qual som actors, la tarda de dissabte va ser massa clar, un punt massa pel que voldríem. Cal reendreçar les peces i treure el millor de cadascú.

4 Luis Enrique ha de ser coherent amb els seus principis, posar els millors, que els jugadors pressionin a dalt i que estiguen endreçats, que no abaixin els braços mai. I també, intentar que a les mitges parts l'equip reaccioni, corregir els errors ràpidament i generar noves dinàmiques per sorprendre el rival.

5 Leo Messi i Neymar Jr. estan en bona forma i l'arribada de Luis Suárez ha de ser el punt d'inflexió que necessita l'equip. Ara bé, les mancances de dissabte fan patir, perquè posa boira a la ja habitual qüestionada planificació esportiva. El Barça necessitava, entre altres coses, dos centrals de primera talla amb una urgència extrema i és una incògnita si de tots els que tenim, en brillaran dos de manera estel·lar. L'equip sembla descompensat i aquest és un perill molt gran, sobretot en partits de màxima exigència.

6 El president Bartomeu ha d'intentar arribar a un acord amb els òrgans internacionals per tal que el Barça pugui fitxar la temporada vinent. És cert que avui aquest no és el tema central, però la descompensació de l'equip és massa clara per acceptar no fer fitxatges la temporada vinent. Fil a l'agulla.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)