Opinió

Unes altres eleccions plebiscitàries

Ara, fa falta un nou impuls, un canvi gegantí que torni a posar el Barça on li pertoca

Totes les eleccions són importants, totes les votacions tenen un punt de transcendent que les fan especials i, certament, en el context concret en què se celebren solen semblar clau i determinants. Però també és cert, que de vegades la proposta continuista és prou sòlida per ser un valor segur i el canvi no sembla necessari.

Al Barça, les eleccions han de ser, teòricament, el mes de juny del 2016. Així, només queda un any i mig, i dic només, perquè ja sabem que aquest marc de temps és tirant a curt en l'entorn blaugrana. La precampanya ja ha començat. El president, Josep Maria Bartomeu, ja ha dit que es vol presentar i altres socis ja es postulen per convertir-se en candidats a la presidència del club.

El mandat de la junta directiva actual, que es va iniciar amb un munt de vots per a Sandro Rosell, ha anat perdent suport. Han estat diversos els casos que han minvat la confiança dels socis en Rosell, primer, i Bartomeu, després: el patrocini de Qatar, la gestió esportiva, el cas Neymar, l'enfrontament amb la junta de Joan Laporta, la sanció de la FIFA… Lògicament, els mandats desgasten, però els darrers anys han aflorat més els problemes que els títols. De ben segur, aquestes dues temporades que queden a la junta actual, en les quals s'han de concretar títols i generar noves dinàmiques d'èxit, seran cabdals per optar amb garanties a la reelecció.

Mentrestant, diversos socis tenen la idea de plantejar la seva opció o estan valorant el seu posicionament per a les properes eleccions: Agustí Benedito des del primer dia va manifestar la seva decisió de ser candidat; Joan Laporta diu que cada vegada se sent més motivat; sona el nom de Toni Freixa; Jordi Farré presentarà la seva opció el 20 de novembre; Jordi Majó i Santi Salvat sembla que també ho valoren i Víctor Font també estudia fer el pas cap a la candidatura.

Les properes eleccions han de ser vitals per a un club centenari com el Barça, que necessita transformar-se per consolidar-se en l'elit mundial de l'esport. Ara, fa falta un nou impuls, un canvi gegantí que torni a posar el Barça on li pertoca, un canvi amb vocació de lideratge, que sigui valent i miri endavant sent fidel a les arrels, que sàpiga crear un model participatiu i transparent, que sàpiga professionalitzar el club de debò, que sàpiga internacionalitzar els ingressos per poder tenir a la plantilla els millors esportistes...

Caldrà triar entre diverses propostes, tindrem la sort de poder escollir i decidir. Sí, els propers comicis han de ser unes eleccions clau, perquè ens hi juguem molt, ens juguem el futur d'un Barça atrapat en el temps o d'un nou Barça. Ho seran si sabem distingir l'statu quo del nou rumb, si sabem diferenciar les propostes continuistes de les que siguin renovadores.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)