Opinió

A RODA

@olegtinkov

Aquests dies de qui més es parla (o gairebé) en el pilot és del milionari (o bilionari, hauria de dir) empresari i financer rus Oleg Tinkov, propietari de l'esquadra Tinkoff Saxo, domicili actual d'Alberto Contador i Peter Sagan, dos dels ciclistes que més cobren del planeta.

Tinkov reconeix públicament que sotmet el seu equip a una gran pressió –això és esport professional, diu, si no dediqueu-vos a una altra cosa– a la recerca de victòries que justifiquin la seva inversió. Els resultats aquest any no arriben, només dues victòries, i li ha faltat temps per desfer-se del director principal, Bjarne Riis. Tinkov tampoc té cap impediment per pronunciar i justificar les seves decisions per Twitter, on és recordat per algunes piulades memorables, com ara criticar de manera ferotge el “seu” líder Alberto Contador durant el Tour del 2013, o prometre el fitxatge de Sagan a canvi d'un milió de repiulades. Ahir es va esbravar amb la premsa danesa, que va defensar Riis.

Com a empresari, Tinkov també és dels que trenquen esquemes. Amb quatre rubles a la butxaca, va crear una marca de cerveses a Sant Petersburg. Un dia passejant pels carrers de la ciutat va veure el carrer Tinkoff i, com que s'assemblava al seu cognom, va triar-lo com a marca. Va inventar la llegenda que era la cervesa que se servia als tsars durant els temps de Guerra i pau. Un cop la tenia a dalt de tot, la va vendre (com fan a Silicon Valley amb qualsevol aplicació) i ara es dedica al millor negoci de tots, deixar diners i que te'ls tornin, si pot ser, amb interessos ben alts.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)