Opinió

Les eleccions ja arriben

En l'àmbit econòmic,
el gran debat girarà
al voltant
de la reforma del Camp Nou

1. Després d'una temporada pletòrica pel que fa a títols, un nou triplet emocionant i viure dies màgics, arriben les eleccions a la presidència del FC Barcelona. Sortosament, hi haurà diferents candidats que esperem que enriqueixin el debat que el Barça necessita. Ara, amb els
èxits esportius al sac, és el moment idoni per replantejar-se els punts forts i els punts febles per afrontar el futur i continuar sent un dels clubs més importants del món en els pròxims anys.

2.Més enllà de l'oratòria dels candidats i de les promeses més de cara a la galeria que després no sabrem si es compliran, és molt important conèixer quines propostes serioses de governança tindran. Així, saber si s'apostarà per continuar amb el model actual de juntes intervencionistes i presidents executius o bé si es promourà la professionalització en l'àmbit institucional d'una manera clara.

3.En l'àmbit esportiu, amb la renovació de Luis Enrique i d'Alves, Alba i Pedro i el fitxatge d'Aleix Vidal, sembla que el curt termini està bastant resolt. Segurament, el secretari tècnic i algun fitxatge estrella podrien monopolitzar part del debat electoral, però és imprescindible posar el focus en els problemes que s'evidencien en l'àmbit formatiu amb el Barça B i l'equip juvenil. Alhora, seria desitjable que es pogués obrir el debat per impulsar l'esport femení del Barça i veure com es pot donar més dimensió i independència a les seccions.

4.En l'àmbit econòmic, el moll de l'os serà l'aspecte patrimonial i el gran debat girarà al voltant de com s'executarà la reforma del Camp Nou i, per fer-ho, seria bo tenir plans de detall i no idees genèriques sobre com es vol dur a terme. Alhora, com que serà imprescindible créixer en ingressos per poder fer front a la reforma del Camp Nou i per poder continuar competint a primer nivell, caldrà valorar quines propostes de pla de negoci té cada candidatura, quin tipus de socis comercials es proposen, sobretot a la samarreta, i, alhora, conèixer si alguna de les propostes per presidir el Barça té al cap i sap com desenvolupar un model nou de creixement i amb una clara dimensió internacional.

5. Si el Barça continua sent un club més aviat tancat o si es torna a obrir com ho havia fet abans per acollir nous socis és, probablement, el debat més rellevant en l'àmbit social. També quines propostes de participació tenen els candidats per als socis, si el guanyador serà capaç d'implementar una reforma de l'assemblea de compromissaris, si es reformarà el paper de les penyes, si es volen o no redactar uns nous estatuts i si algun dels candidats lluitarà decididament per posar fi a l'obligació de presentar avals, amb l'objectiu de fer un Barça més democràtic la presidència del qual no és a l'abast de tothom.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)