Opinió

Es compleix el programa electoral?

Ara hem de demanar que facin propostes
que siguin sensacionals per al futur del Barça

És típic imaginar que en el marc d'una campanya electoral, també en les eleccions blaugrana, els candidats s'animen i prometen allò que no compliran. La competició per guanyar les eleccions és ferotge, els nervis són a flor de pell, les enquestes diuen, diuen, diuen i això provoca que algú de l'equip de campanya proposi incloure punts impossibles i d'altres de difícils de realitzar... També és cert que, algunes coses que potser abans de governar era claríssim que calia incorporar, durant el mandat els guanyadors es deuen adonar que és millor no portar-les a la pràctica i oblidar-les en un calaix; total, qui hi pensa, en això, si tenim el Messi endollat i la pilota entra?

Des de la plataforma Èxit Blaugrana, pensàvem que feia falta que s'analitzés detalladament el programa electoral de la candidatura guanyadora de les darreres eleccions del FC Barcelona celebrades l'any 2010. Per tant, no es tractava de valorar si ens agradaven o no les propostes que incloïa, sinó senzillament de tenir en compte si es complien o no les promeses electorals de la candidatura de Sandro Rosell i de Josep Maria Bartomeu. És a dir, volíem valorar quin grau de compliment amb el contracte que van segellar amb els socis han dut a terme. Nosaltres, al llarg d'aquests cinc anys de mandat dels presidents Rosell i Bartomeu, hem procedit a realitzar aquesta anàlisi, hem anat actualitzant el document, ens hem trobat amb persones de dins del club i amb altres barcelonistes de prestigi per compartir les impressions que teníem i, finalment, una vegada s'ha donat per acabat el mandat de la junta ja sortint, n'hem extret les conclusions.

Durant el mandat del president Rosell i el president Bartomeu, considerem que han complert el 36% de les promeses electorals, valorem que n'han complert parcialment el 23% i que han incomplert el 41% restant. Per ser més concrets, destaquem que la majoria de propostes econòmiques s'han dut a terme i, en canvi, en l'àmbit social i institucional la majoria no s'han realitzat. Podeu entrar al web d'Èxit Blaugrana i veure'n els detalls, que, certament, tenen un punt de discutible, perquè al capdavall les anàlisis del que s'ha fet i del que no també tenen un punt de subjectiu. Però bé, per part nostra donem per finalitzada l'anàlisi del programa electoral amb uns resultats no gaire afavoridors i que donen ales al tòpic que els programes electorals no es compleixen, ja sigui perquè es van incloure alguns punts impossibles o bé perquè a l'hora de la veritat han desconsiderat dur-ho a terme.

Ara seria el moment, ara que tenim unes noves eleccions a la cantonada, de demanar que els candidats facin propostes innovadores, engrescadores, inclusives, suggeridores, sàvies i de futur. Ara hem de demanar que facin propostes que siguin sensacionals per al futur del Barça, i, sobretot, que la candidatura guanyadora les compleixi. Que les compleixi, almenys en gran part, i que, finalment, governi algú que quan acabi el mandat pugui dir-nos als socis: “He complert el programa.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)