Opinió

Motius per ser optimistes

La victòria
de Bartomeu, amb un percentatge molt alt de vots, dóna solidesa a la candidatura guanyadora

Després dels resultats de les eleccions, crec que ho podem dir obertament: la campanya electoral del Barça no ha estat gaire atractiva ni il·lusionant. Ha faltat debat d'idees, perquè Josep Maria Bartomeu només ha volgut fer un debat, però per part dels altres candidats, ha faltat un projecte guanyador, una proposta de fons i que generés una onada d'entusiasme. La victòria de Bartomeu amb un percentatge molt alt de vots, dóna solidesa a la candidatura guanyadora, que si sap governar bé, amb generositat i intel·ligència, hauria de tenir, almenys, una primera part del mandat ben plàcida. Evidentment, dependrà de la seva capacitat i del seu encert, edificar també un entorn constructiu i, evitar així, les guerres internes massa habituals que desgasten el club.

Així doncs, crec que podem ser optimistes per dues raons. En l'àmbit esportiu tenim la sort de comptar amb el millor futbolista d'aquesta generació i un equip de futbol de primera per tornar a guanyar títols. Si Messi, que encara és molt jove per poder liderar l'equip, i companyia segueixen motivats, el Barça pot alçar moltes més copes en els propers anys. A més, tenim un entrenador que ha demostrat capacitat de lideratge emocional per conduir la plantilla cap a l'èxit, tenim l'oportunitat de modificar els errors que hi ha hagut en el futbol formatiu i tenim a les mans seguir sent un club poliesportiu d'èxit. Per tot plegat, podem esdevenir el club més important d'aquesta dècada si preservem allò que funciona i sabem corregir els errors de gestió que el triplet no hauria d'amagar.

Ara mateix, molt socis pensen que Bartomeu i la seva junta no són les persones adients per marcar el rumb del club, però aquests socis han de tenir en compte que el talent alternatiu entre els socis existeix. I em direu que la majoria de barcelonistes no estan gaire interessats en el funcionament del club i en el seu futur i que només estan centrats en el vessant esportiu. En part és cert, però sortosament al Barça també hi ha un nucli de socis que viuen amb intensitat l'evolució social i econòmica del club i seran aquestes persones les que construiran les propostes de futur. És possible, perquè ningú les encerta totes, que Bartomeu cometi errors i, també és possible que durant una època la pilota no entri. Per tot plegat, podem ser optimistes, perquè existeix un viver de culers que poden crear una proposta diferencial per tenir de nou un club líder mundialment. Certament, els resultats de dissabte ens demostren que qui vulgui governar el Barça, qui vulgui guanyar les properes eleccions ha de dibuixar idees, sumar persones amb talent, construir aliances i crear un barcelonisme constructiu. La victòria electoral és molt complexa i s'ha evidenciat, que si se sap aglutinar figures mediàtiques i llegendes vives del barcelonisme, però no es treballen a fons les propostes no es guanya (cas Laporta), ni tampoc n'hi ha prou picant pedra durant cinc anys, sense crear un equip de primer nivell (cas Benedito). Qui vulgui agafar el relleu d'aquesta junta, haurà de desenvolupar una proposta oberta, renovadora i il·lusionant, creïble, transformadora i amb les idees clares, una idea que marqui el rumb d'un Barça campió, admirat i de futur.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)