Opinió

Tranquil·litat amb Leo

Messi és únic i se'l trobarà a faltar, però cal que no hi hagi pressa ni pressions en la recuperació

Un calfred va recórrer el cos de milers de barcelonistes quan Leo Messi va fer el senyal d'alerta a la banqueta que no podia continuar jugant i es va asseure a la gespa del Camp Nou palpant-se amb preocupació el genoll. Havia intentat seguir, demanant calma a Luis Enrique perquè el tècnic ja havia fet sortir a escalfar Munir, i perquè l'argentí l'últim que vol fer és abandonar un terreny de joc, però el dolor persistia i no el deixava jugar amb comoditat. Minuts després es va confirmar que, si bé la lesió no era gravíssima, sí que tenia certa importància i que obligarà Messi a estar de set a vuit setmanes de baixa.

Ara feia temps que no es lesionava. L'última absència llarga per lesió va ser a final del 2013, quan es va fer una ruptura al bíceps femoral de la cama esquerra en un partit contra el Betis. Anys enrere, els problemes físics de Leo havien generat un munt de problemes. Primer a ell, a qui li costa viure sense la pilota i el futbol. Nervis, impaciència, reaparicions precipitades... Tot i això no es pot repetir. Messi és únic i se'l trobarà a faltar, però cal que no hi hagi pressa ni pressions en la recuperació. La seva actitud relaxada el dia després del partit contra Las Palmas és el millor símptoma que l'argentí ha après que no es guanya res maleint l'infortuni. Va anar a l'entrenament acompanyat de Luis Suárez i se'l va veure somrient, amb ganes de posar-se a treballar en la recuperació per ajudar els seus companys quan estigui plenament recuperat del trencament al lligament col·lateral intern del genoll esquerre. Perquè això és el que cal ara. Molta tranquil·litat i deixar que Messi torni a estar al cent per cent en el temps que han establert els metges del club. La situació de l'equip no és la ideal perquè hi ha poc fons d'armari, però hi ha prou qualitat a la plantilla per mantenir una bona dinàmica de resultats. Seria un risc innecessari buscar dreceres absurdes en la recuperació o forçar un retorn que pogués complicar les coses.

I això va bé recordar-ho perquè ja hi ha veus a l'Argentina que volen que Messi torni a jugar abans dels dos mesos previstos inicialment. Un dels metges de la selecció albiceleste, Donato Villani, en declaracions al diari Olé ja insinuava que podria reaparèixer abans del previst, pensant sobretot en els dos compromisos classificatoris per al proper mundial, contra el Brasil el 13 de novembre i contra Colòmbia el dia 17. I voldran que hi vagi i jugui. Però el dia 21 de novembre el Barça juga contra el Real Madrid el primer clàssic de la temporada al Santiago Bernabéu i aquesta és la data fixada perquè Messi pugui reaparèixer en perfectes condicions amb l'equip de Luis Enrique. El club blaugrana ha de fer tots els possibles per defensar que no vagi amb la seva selecció si existeix el mínim risc que no està al cent per cent. Messi sempre ha respost a la crida del seu país, però si cal se l'haurà de convèncer.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)