Opinió

L'americà que ajuda l'Iraq

Justin Meram va nàixer a Detroit i és davanter de la selecció de l'Iraq

Es diu Justin Meram. Va nàixer a Detroit i és davanter a l'equip del Columbus Crew, un dels més populars de la Major League Soccer (MLS). Però també, i per això parlem d'ell, és el davanter estel·lar de la selecció de futbol de l'Iraq, tot i que no parla àrab ni havia estat mai al seu país futbolístic abans de ser convocat per la selecció nacional.

Els pares de Justin són ciutadans iraquians emigrats i per això en un moment determinat la federació de futbol d'aquell país, contra el qual els Estats Units han estat en guerra les darreres dècades, es van interessar per ell. Curiosament, després de llegir un blog que un estudiant fa des de Dubai on parla de jugadors de tot el món que tenen ascendència àrab.

Perquè efectivament Justin Meram ni parla àrab ni sap pràcticament res del país on van nàixer els seus pares. Per a ell va ser també una sorpresa rebre un dia un correu de la Federació Iraquiana de Futbol en el qual li preguntaven si estaria disposat a jugar amb els lleons de Mesopotàmia.

Meram, que no havia estat cridat mai a jugar amb la selecció dels Estats Units, va dir que sí, i això va donar peu a una complicada negociació de dos anys per tal d'aconseguir la doble nacionalitat. Als Estats Units diguem que no són moltes les sol·licituds per aconseguir la nacionalitat iraquiana i el procés va ser lent i complicat, inclòs el peculiar requisit de canviar de nom perquè l'actual govern de l'Iraq reclamava que Justin islamitzés el seu nom.

Finalment ho van resoldre afegint els noms del pare i l'avi al seu nom oficial. Però això va desencadenar encara una petita rebel·lió final, ja que de fet els familiars de Meram són cristians caldeus que van fugir de l'Iraq per la pressió islamista. Siga com siga, Meram va superar tots els obstacles i ara ja finalment s'ha convertit en el futbolista americà que ajuda l'Iraq. Que no deixa de ser un gran títol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)