Opinió

Moment dolç

Si Messi s'hi posa i està en forma, seria molt i molt estrany que el Barça no guanyés més títols

1Respecte a aquell partit que el Barça va perdre al camp de la Real Sociedad, aviat farà un any, tot ha revertit, s'ha capgirat la situació. Allò que llavors es veia imminent: la desfeta, una temporada en blanc, la destitució de Luis Enrique... va quedar en no res. Al final, vam guanyar el triplet i ara tenim una temporada al davant realment il·lusionant.

2 Perquè tot funcioni l'element més important es diu Messi. I tots els indicadors assenyalen que té ganes de més, ganes de jugar, de generar futbol, de desplegar el seu talent... i fer-ho de manera col·laborativa. Si Messi s'hi posa i està en forma –perquè, repetim-ho, és el millor futbolista d'aquesta generació– seria molt i molt estrany que el Barça no guanyés més títols.

3 Però Messi no és només ell, sinó el seu ecosistema. Sembla prou evident que per ser feliç (com ens passa a tots) necessita un entorn agradable, uns companys alineats. El fet que Luis Suárez i Neymar Jr. assumeixen un rol no competitiu internament, sinó d'aliança és, probablement, allò que pot fer d'aquest equip un conjunt llegendari com ho va ser el Barça entrenat per Pep Guardiola.

4 El fitxatge de Luis Suárez va ser controvertit: pel preu i pels problemes que arrossegava l'uruguaià. Ara bé, el rendiment està sent elevadíssim, pels gols i perquè fa pinya amb Messi i Neymar. Podríem discutir si avui és o no és el millor davanter centre del món, però actualment (i que duri) és, sens dubte, el millor davanter centre del món per al Barça.

5Neymar ho té tot per seguir sent un jugador decisiu i, si ho vol, té tot el futur del món per esdevenir una estrella mundial. La qualitat del brasiler és evident i si ell i el Barça se saben estimar, si el futbolista continua al club mantenint aquest to competitiu, el ventall d'alegries serà immens per a tothom.

6 El moment dolç que viu el Barça té un factor rellevant, també: Sergi Roberto. Semblava descartat i s'ha consolidat, semblava que no trobava el lloc ni el moment i, finalment, és imprescindible. Una vegada més es demostra que la Masia és una font de talent que cal aprofitar i, per fer-ho, cal donar confiança als joves.

7 Quan les coses van bé, tot sembla que funciona. Certament, la majoria dels jugadors, especialment Bravo, Piqué, Iniesta i Sergio Busquets, estan donant un gran rendiment i encara s'han d'incorporar Arda Turam i Aleix Vidal. El fet de fitxar en el mercat d'hivern potser es descartarà.

8 Actualment, per tots aquests factors i tenint en compte les mancances dels rivals, el Barça és el gran candidat a guanyar la lliga. El Real Madrid hauria de transformar les dinàmiques i, en una competició regular, es fa difícil imaginar que ho pugui fer.

9 Si ens fixem en la Champions League, sembla cosa de tres a parts iguals: el Barça, el Bayern i la resta d'equips. La inspiració de Messi i el factor lesions i arbitratges decantarà la balança.

10 Aviat tindrem el mundial de clubs al Japó. Tornarà a ser una oportunitat d'or per ser allò que ja som: els millors del món. Confiem a tenir de nou la copa a casa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)